> Etusivu                         
> Hallitus 2012                 
> Ajankohtaista               
> Kalenteri                       
> Luottamushenkilömme  
> Arkisto                           
> Videogalleria                 
> Valokuvagalleria           
> Liity jäseneksi               
> Vaalit                             
> Ota yhteyttä                  
> Linkit                              
> Vieraskirja                    

 
 
ArkistoArkisto -sivulla voi tutustua yhdistyksen aikaisempaan toimintaan, vaaliaktiviteeteistä jne. kertovaan aineistoon. Vastaavaa ajankohtaista sisältöä esim. uudemmista vaaleista ei välttämättä löydy Ajankohtaista - tai Vaalit -sivuilta. Arkistosivut kuvastavat yhdistyksen aktiivisuutta jo niinä vuosina, jolloin nykyistä olennaisesti harvemmilla poliittisilla paikallisyhdistyksillä oli omat sivut jatkuvasti käytössä. Sivut valottavat osaltaan myös aikaisempien vuosien toiminnan tärkeitä painopistekysymyksiä, esim. Kuusijärvi ja bussivarikko.


EDUSKUNTAVAALIT 17.4.2011

Ennakkoäänestys kotimaassa: keskiviikko 6.- tiistai 12.4.
Ennakkoäänestys ulkomailla: keskiviikko 6.- lauantai 9.4.
Vaalipäivä: sunnuntai 17.4.
Tulosten vahvistaminen: ke 20.4.

Vantaalaisten Kokoomus -ehdokkaiden vaalisivuosoitteet Vaalit -sivullamme.


ROSKIENKERUU-
TALKOOT

Koivukylä-Rekolan Kokoomuksen aktiivit osallistuivat Kokoomuksen valtakunnallisiin talkootapahtumiin. Kun aikaisemmin on siistitty Rekolan aluetta, niin nyt siistitiin Päiväkummun seurakuntatalon ympäristöä ja Laurintien penkkoja roskia keräämälla. Ihmeen paljon kaikenlaista roskaa riitti kassikaupalla. Kuvassa Seija Puha ja Anita Marttinen säänmukaisessa asussa.

Teksti: Seija Puha

 

 

 

 

 

 

 


 

ROSKIENKERUUTALKOOT OLIVAT LAUANTAINA 18.9.2010
PÄIVÄKUMMUSSA

Koivukylä-Rekolan Kokoomuksen aktiiveille ympäristöasiat ovat myös tärkeitä; keräsivät talkoissa roskia Päiväkummun seurakuntatalon edustalla, Laurintien ja Tuovintien risteysalueella.

 

 

 


Tikkurilan Kokoomus juhli 22.11.2008 60 -vuotista yhdistystaivaltaan. Puolueen puheenjohtaja Jyrki Kataisen tevehdyksen juhlaan toi varapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola, joka piti juhlapuheen. Tikkurilan Kokoomuksen ja Kokoomuksen historiaa Vantaalla valotti apulaiskaupunginjohtajanakin toiminut Ritva Markkula. Näkymiä tulevalle valtuustokaudelle esitti Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Tapani Mäkinen. Koivukylä-Rekolan Kokoomuksen hallituksen tervehdyksen juhlivalle Tikkurilan yhdistykselle toivat Seija Puha ja Yrjö E. Louhio. - Kuvassa Tikkurilan Kokoomuksen puheenjohtaja Petri Koivuniemi (vas.), europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola ja Kokoomuksen Vantaan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Markku Weckman.


Kokoomus Koivukylän S-marketilla
la 18.10.2008. Tule Sinäkin!


Tule Sinäkin mukaan Toivotalkoisiin!
KEVÄTSIIVOUS REKOLASSA, LA 19.4. ALK KLO 10:00

Rekolan liikekeskuksen edusta Laurintiellä on ankeassa kunnossa. Etupiha on "ei kenenkään maata", minkä seurauksena kasvillisuus rehottaa omaehtoisesti ja roskat täplittävät pientareita. Ohi kulkee päivittäin satoja ihmisiä, joiden mieltä vähän siivompi ympäristö varmaan piristäisi.

Kuulin kaupungilta, että kolmeen vuoteen Rekolan alueella ei ole tehty siivoustyötä muutoin kuin asukkaiden vapaaehtoisvoimin. Aikaisemmin alueella ahkeroinut rouva on iän myötä joutunut jättämään tehtävänsä, eikä uutta henkilöä ole palkattu tilalle. Siihen nähden ihmettelen, ettemme jo huku roskiin. Ja ihmettelen sitäkin, miten monet vain heittävät jätteensä - karkki- ja jäätelöpaperit, kaljatölkit ym. - pitkin ja poikin, jopa toisten ihmisten pihoille. Holtitonta touhua!

Lauantaina 19.4 järjestämme talkoot klo 10-12. Tarkoituksena on siistiä Rekolan liikekeskuksen ympäristö. Kaupunki on lupautunut järjestämään talkoolaisille työvälineet ja kuljettamaan kerätyt roskat pois. Saamme liikekeskuksen edustalle myös kukkalaatikoita, joihin istutamme Rentun orvokkeja kevään kunniaksi. Liikekeskuksen yritykset ovat suhtautuneet hankkeeseen suopeasti. Talkookahvit keittelemme Lastenkirpparin tiloissa. Tulkaa kaikki mukaan talkoisiin! Paikalla on useita alueemme kunnallisvaaliehdokkaita; ainakin minä, Seija Puha ja Mika Rautio. Talkootyön ohessa voimme keskustella oman kylämme muistakin kehittämistarpeista. Tapaamisiin lauantaina!

Terveisin,


Sirpa Peura

SUURET KIITOKSET!

Haluan kiittää kaikkia rekolalaisia ja muita alueemme asukkaita aktiivisesta osallistumisestanne Rekolan ostoskeskuksella järjestettyihin Toivotalkoisiin! Laskin, että päivän mittaan paikalla oli meidän järjestäjien lisäksi yhteensä yli 30 kyläläistä, joista osa inspiroitui talkoista niin, että jatkoivat siivoamista vielä talkoiden jälkeenkin eri puolilla kylää, sen jälkeenkun ostari ja sen välitön läheisyys oli talkoilla jo siivottu. Hyvä näin, ja mikäs on ulkona ollessa, kun aurinko paistaa ja hyvästä talkoohengestä yleensäkin tulee kaikille aina hyvä mieli!

Hyvän mielen lisäksi saimme kaikki myös puhtaamman keskustan Rekolaan, ja myös Korsoon ja Tikkurilaankin. Päivä oli hyvä myös järjestäjille, saimme runsaasti ehdotuksia erilaisista uusista talkookohteista, lisäksi saimme uusia toiminnastamme kiinnostuneita, ja saimmepa uusia kunnallisvaaliehdokkaitakin!

Lisäksi haluan kiittään Vantaan kaupunkia kaikista taustajärjestelyistä, jotka mahdollistivat talkoomme, ja haluan kiittää Rentun ruusua, Rekolan K-kauppiasta, sekä kaikkia ostoskeskuksen yrittäjiä ja liikkeitä.

Saamamme palautteen perusteella tulemme ehdottomasti järjestämään myös uudet Toivotalkoot! Tervetuloa mukaan seuraavallakin kerralla!

Aurinkoista kevään jatkoa,


Mika Rautio
Koivukylä-Rekolan Kokoomus ry:n puh.joht.

Videokooste Vantaan Toivotalkoista Youtubessa, katso lisää tästä linkistä:


Koivukylä-Rekolan Kokoomuksen hallitus Päiväkummun koululla 12.3.

Koivukylä-Rekolan Kokoomuksen hallitus jalkautui Päiväkummun koululle maanantaina 12.3.2007 kuulemaan YTV:n edustajien selvitystä uusiin linjastosuunnitelmiin 2007-2011 liittyen. Yleisöä oli koulun täydeltä, ja tunnelma osittain jopa kiivas. Osa yleisöstä oli suorastaan raivoisana esityksille lopettaa seutuliikenteen bussilinjojen lisäksi myös suorat bussiyhteydet niin Tikkurilaan, Korsoon kuin Kuusijärvellekin.

Osa kuulijoista oli tullut paikalle ihan Sotungista saakka. Sotunkiin olisi uusissa suunnitelmissa tulossa iso "valkoinen läiskä", eli ei ainuttakaan bussiyhteyttä. Suunnilleen yhtä huonossa tilanteessa tulisi olemaan rekolalaisetkin, eli luvassa ei ole sinnekään ainuttakaan bussilinjaa. Rekolan asemalle junat sentään vielä pysähtyisivät, mutta asemalta ei enää olisi jatkoyhteyksiä bussilla. Tämä on sikäli hullunkurista, että juuri vähän aikaa sitten Rekolan asemaa kunnostettiin, laiturit uusittiin paremmiksi jne, ja nyt sinne ei enää haluta matkustajia. Kaikkien pitäisi kulkea Koivukylän aseman kautta. Bussiliikenteen poistuminen myös näivettäisi Rekolan keskustan nykyiset kaupat ja palvelut

Päiväkummusta ei tulevaisuudessa - jos YTV:n esitykset toteutuisivat tällaisenaan - pääsisi bussilla minnekään muualle kuin Koivukylän asemalle, ja sieltä sitten jatkoyhteyksillä Helsingin keskustaan. Tämä on sikälikin kummallista, että Koivukylän aseman ympärillä asuville Koivukylän ja Havukosken asukkaille yksi seutulinja aiottaisiin kuitenkin säilyttää, mutta kauempana asuvien päiväkumpulaisten pitäisi kulkea junalla. Tosin, ei tuo uusi linja 732 kovin hyvin palvele Havukoskeakaan. Se kun ei enää kulkisi Laurantien kautta. Ja Laurantien varressa sentään on suurin osa asukkaista ja vielä vanhusten palvelutalokin.


Koulun ruokasali ja liikuntasali oli kuulijoita täynnä.

Kuva: Yrjö E. Louhio YTV:n tilaisuuden jälkeen Koivukylä-Rekolan Kokoomus Ry piti oman hallituksen kokouksensa. Päätimme vastustaa esitettyjä muutoksia kokonaisuudessaan, sekä antaa YTV:lle yhdistyksen nimissä kirjallista palautetta. Kirjallista palautettahan YTV pyysi Päiväkummun tilaisuudessa jättämään 18.03.2007 mennessä, joten kehoitamme kaikkia alueen ihmisiä nyt jättämään palautteen kirjallisesti, vaikkapa YTV:n nettisivujen kautta. Koivukylä-Rekolan Kokoomus jätti tänään 13.3.2007 YTV:lle seuraavanlaisen palautteen asiasta:

Koivukylä-Rekolan Kokoomus Ry vastustaa YTV:n esittämiä linjastomuutoksia kokonaisuudessaan.

Seutuliikenteen linjat säilytettävä:
Haluamme kiinnittää huomiota siihen, että juna ja bussi kulkevat Helsinkiin aivan eri reittejä, ja molempia reittejä tarvitaan. Ne eivät YTV:n väitteistä huolimatta meidän mielestämme millään tavalla kilpaile keskenään. Jos kilpailevat, sitten ne on myös laitettava käytännössä kilpailemaan, ainakin kokeilumielessä, jolloin selviää mihin riittää matkustajia, ja mihin ei, jonka jälkeen tarpeettomat yhteydet on karsittava pois. Näin toimii Darwinin ja markkinatalouden lait. Miksei samoin toimittaisi YTV:ssäkin? Miksi ihmiset laitetaan kulkemaan junilla paikkoihin, joihin he eivät halua mennä?

YTV:n edustaja kertoi Päiväkummun koululla 12.3. järjestetyssä asukastilaisuudessa, että uusiin liityntälinjoihin ollaan oltu erityisen tyytyväisiä mm. Leppävaarassa, jossa nyt kaikki bussit ajavat juna-asemalle, josta matka jatkuu junalla Helsinkiin. Yleisökeskustelussa ilmeni myös, että aikoinaan Kontula-Myllypuro alueellakin oltiin huolissaan bussilinjojen loppumisesta, kun metro tuli.

Tässä kohdin yhdistyksemme haluaa huomauttaa, että Kontula-Myllypuro alueelta sekä metro, että bussit aikaisemmin kulkivat keskustaan aivan samoja reittejä, joten siellä bussilinjojen loppuminen ei haitannut mitään. Leppävaarassa taas tilanne sellainen, että Leppävaaran asemalta Helsinkiin ei kulje suoraa tietä. Jos olisi auton kanssa Leppävaaran aseman kupeessa ja Helsinkiin pitäisi autolla päästä, niin todennäköisin reitti kulkisi Tarvontien tai Vihdintien kautta. Jostain pitäisi koukata, sillä Pitäjänmäen pikkuteille ei autolla kannata lähteä.

Päiväkummussa tilanne on Leppävaaraan nähden aivan päinvastainen. Siinä missä Leppävaaran asemalta juna on suorin tie Helsinkiin, Päiväkummun kupeesta suorin reitti onkin Lahden moottoritie. Sen varressa on paljon harrastus- ja työpaikkojakin. Juna sen sijaan koukkaa pahasti. Päiväkummusta Koivukylän juna-aseman kautta Helsinkiin menevä päärata kulkee aivan eri reittiä kuin Lahden moottoritie, ja kummankin varressa on tärkeitä työpaikka- ja palvelukeskittymiä.

Täten Koivukylä-Rekolan Kokoomus vastustaa linjan 730 lakkauttamista.

Koululaisten ja lapsiperheiden liikkuminen:
Yhdistyksemme haluaa kiinnittää erityistä huomiota koululaisten, lukiolaisten, lapsiperheiden ja vanhusten liikkumiseen. Lukiolaisilta ja ammattikoululaisilta katkeaa yhteydet. Lukiolaiset eivät pääse enää Korson Lumon lukioon, eivätkä Tikkurilan lukioon. Ammattikoululaiset eivät pääse Hiekkaharjun ammattikouluun. Koululaisia eli peruskoulun 6-luokkalaisia ollaan siirtämässä Päiväkummusta Havukoskelle, ja heiltäkin loppuu bussiyhteys. Päiväkummun koululaisten lisäksi myös tulevan Leinelän koululaisilta puuttuu bussiyhteys Kytöpuiston koululle.

On meidän mielestämme kummallista, että liikennesuunnittelijat ja koulusuunnittelijat eivät näköjään ollenkaan keskustele keskenään.

Paikallisyhteyksiä tarvitaan eri alueilta eri puolille:
Koululaisten vaikeudet päästä kouluun ja harrastuksiin eivät ole ainoa ongelma. Ainut bussiyhteys Kuusijärvelle ollaan uusissa suunnitelmissa myös lopettamassa. Koivukylä-Rekolan Kokoomus vastustaa Kuusijärven bussiyhteyden lopettamista meidän alueeltamme, koska kaikilla ei ole autoa, ja kaikki eivät pysty kävelemään Vantaan ainoalle järvelle, joka on tärkeä virkistysalue, ja jossa on vuosittain satoja tuhansia käyttäjiä.

Myös Rekola on jäämässä aivan ilman bussiyhteyksiä. Laurintien varrelle on tulossa erityisryhmien palvelutalo, joka sekin jäisi ilman bussiyhteyksiä. Alueen väestö myös ikääntyy, ja mahdollisuudet ja uskallus liikkua juna-asemien kautta samalla heikkenee. Koivukylän juna-asemaan liittyen aivan erillismaininnan ansaitsee se seikka, että Koivukylän aseman liukuportaat eivät ole toimineet ainakaan kahteen vuoteen. Jatkuvan ilkivallan takia VR pysäytti ne lopulta kokonaan. Hissi on jatkuvan virtsaamisen yms. ilkivallan takia siinä kunnossa, että sitäkään ei voi käyttää. Miten ne ihmiset, jotka eivät jaksa tai pysty kiipeämään normaaliportaita, miten he pääsevät junaan Koivukylän asemalta?

Matarissa puolestaan linjan 731 reittimuutos aiheuttaa kohtuutonta haittaa. Vuoroväli harvenee (päivällä tunti), ja Lahden väylän varrelle töihin päästäkseen pitää käyttää kolmea liikennevälinettä. Matka-aika pitenee huomattavasti.

Kustannussäästöt?
Alueen bussiyhteyksien karsiminen ja heikentäminen olisi ehkä edes jollain tapaa hyväksyttävissä, jos tällä tavoin saavutettaisiin huomattavia kustannussäästöjä. Nyt kustannussäästöjä ei edes tavoitella. Miksi pitää vaihtaa "perunat pottuihin"? Miksi pitää peukaloida systeemiä, johon ollaan tyytyväisiä, ja jossa ei ole mitään vikaa?

Junaliikenteen kapasiteetti ja riskianalyysit:
Meidän tietojemme mukaan junaliikenteen kapasiteettia ei ole enää mahdollista oleellisesti lisätä. Myös järjestyshäiriöt ovat ongelmana junissa jo nyt, saati sitten jos matkustajamäärät vielä oleellisesti kasvaisivat.

YTV:n edustaja kertoi, että juna-liikenteen teknisiä ongelmia on vaadittu poistettavaksi. Nythän tilanne on se, että junat eivät pakkasella aina kulje. Toteamme, että tekniset ongelmat eivät vaatimalla poistu. Siinä tarvittaisiin uusia innovaatioita, joita ei ole vielä keksitty.

Vaikka ihminen käykin kuussa, silti luonnonvoimille ihminen ei aina mahda mitään. Junat ja kiskojen vaihteet jäätyvät ja tukkeutuvat. Eikä ilmastomuutos tai kovat olosuhteet ole ainoa junaliikenteen murheenkryyni. Jos joku ihminen putoaa radalle, tai jos syntyy jokin panttivanki- tai poikkeustilanne, silloin junaliikenne on poikki. Nyt tällaisissa tilanteissa voi käyttää busseja. Kohta ei enää voi. Ihmisten keskittäminen pelkästään junaliikenteen varaan on tässä tapauksessa turhaa ja tarpeetonta riskinottoa.

Oikea ajoitus?
Kehärata valmistuu aivan kohta. Olisiko bussiliikenteen nyt aiotussa täysremontissa syytä ottaa aikalisä, koska kehäradan valmistuttua kuitenkin selviää todelliset liikennevirrat tarkemmin, jolloin odotettavissa on taas uusia muutoksia.

Koivukylä-Rekolan Kokoomus Ry:n psta,
Mika Rautio
Puheenjohtaja
Laidunpolku 5B7
01360 Vantaa
Puh. 050-5903210
mika.rautio@taloverkot.fi
mikarautio@hotmail.com


Terveisiä Kokoomusristeilyltä

Ms Kokoomus kolmoseksi muuttunut Tallink Galaxy lähti merelle Helsingin Länsisatamasta lauantaina 3. helmikuuta, mukanaan laivan täydeltä hyväntuulisia ja reippaita Kokoomusvaikuttajia ympäri Suomea. Ohjelma oli monipuolinen, laivassa oli takuulla kaikille kaikkea - usein jopa kahdessa eri paikassa samaan aikaan. Eli erilaisia ohjelmanumeroita ja tilaisuuksia oli samanaikaisesti joka puolella laivaa. Olisi ollut mahdollisuus käydä Tallinnassakin, mutta ainakaan minä en ehtinyt.

Oli muutenkin mukava nähdä vanhoja Kokoomustuttavia monien vuosien takaa, ja yhtä mukavaa oli tavata tusinoittain uusia. Kerrankin sai olla laivassa, jossa oli helppo lähestyä vieraitakin ihmisiä, ja keskusteluseuraa riitti, kaikki matkustajat olivat kaikista asioista kutakuinkin samaa mieltä!

Kokoomus lähtee näihin vaaleihin teemalla "vastuullinen markkinatalous" ja Sauli Niinistö kiteytti tervetulojuhlassa Kokoomuksen tavoitteet työelämässä kahteen kysymykseen. Eli Suomessa menee silloin hyvin, kun tehdään kaksi kysymystä, ja molempiin saadaan vastauksena "kyllä". Eli kun työntekijöiltä työpaikoilla kysytään, että "viihdyttekö te työssänne" ja kun yrittäjältä kysytään, että "menestyykö yrityksenne". Kokoomuksen tavoitteena on kehittää työelämän pelisääntöjä siten, että vastaus molempiin kysymyksiin olisi myöntävä, eli lyhyesti "kyllä".

Viihdeohjelmanumeroissa tunnelma oli enemmän kuin katossa, ruoka oli hyvää ja koko laiva oli sisustettu Kokoomuksen ilmapalloilla ja väreillä. Jopa hyttien ovet olivat Kokoomuksen siniset.

Laivassa oli mahdollisuus kuulla paljon hyviä puheita, ihan puhekilpailukin järjestettiin. Nämä seuraavat lainaukset eivät kuitenkaan puhekilpailusta, mutta siteeraten Taru Tujusta - "kun jokainen tekee oman osuutensa, vaalitulos on loistava" ja samasta aiheesta Jyrki Katainen: "vaalituloksia laskettaessa on tälläkin kertaa kiva katsoa kuinka se sininen pylväs kasvaa, ja kasvaa ja KASVAAAAAA..."

Päästyämme takaisin Helsingin rantaan laivasta poistui tyytyväiset ihmiset, täynnä energiaa ja tsemppiä tuleviin maalisvaaleihin. Siteeraten pääesiintyjänä olleen laulaja Isto Hiltusen sanoja - "nyt mennään ja voitetaan nämä vaalit!"

Lisää matkasta valokuvagalleriassa, ja videogalleriassa.

Aurinkoista talven jatkoa ja tsemppiä vaaleihin!
Mika Rautio

PS: Tämän kertainen risteily oli siis MS Kokoomus kolmosella. Neljäskin risteily on jo päätetty järjestää, eli MS Kokoomus 4 järjestetään 13-14.9.2008 eli puolentoista vuoden päästä. Varaathan ajan kalenteriisi jo nyt!


HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA 2007!

Vuosi 2007 on alkanut poikkeuksellisen lämpimissä merkeissä. Lisää lämpöä - sään lisäksi - tuovat varmaan myös lähestyvät vaalit. Samalla ainakin lapset odottavat myös kunnon talvea, kuten varmaan jääveistostaiteilijatkin. Tämä kuva Kuusijärveltä viime talvena.

Vuoden vaihduttua haluaisin yhtenä tavoitekokonaisuutenamme todeta, että Koivukylä-Rekolan Kokoomuksen keskeinen pyrkimys on turvallisuuden ja viihtyvyyden parantaminen alueellamme. Yksityisen palvelutarjonnan kuin myös julkisten palvelujen lisääminen alueella on edelleen keskeistä. Lähipalvelutarve kasvaa väestön ikääntyessä. Tieväylien kunnosta ja valaistuksesta on huolehdittava ja liikenneturvallisuuteen panostettava.

Vuoden vaihtuessa Koivukylä-Rekolan Kokoomus ry:ssä vaihtui myös puheenjohtaja. Ottaessani nyt puheenjohtajan pestin vastaan yhtenä tavoitteenani on vuorovaikutuksen lisääminen alueen asukkaiden ja yhdistyksemme välillä. Tärkeää on myös kaikenlaisen palautteen saaminen. Tässä tarkoituksessa on mahdollista käyttää näitä yhdistyksemme kotisivuja viestikanavana, sillä jokainen voi kirjoittaa mielipiteitään näillä sivuilla olevaan vieraskirjaan. Myös sähköpostit ovat erittäin tervetulleita, sähköpostiosoitteet löytyvät hallituksen yhteystiedoista. Uusi hallitus 2007 järjestäytyy tammikuun puolivälissä.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Terveisin Mika Rautio
puheenjohtaja
Koivukylä-Rekolan Kokoomus ry.

--------

SEASONS GREETINGS...


Hanabölen myllykoski tammikuu 2006

Koivukylä-Rekolan Kokoomuksen hallitus toivottaa kaikille yhdistyksemme ja muiden Kokoomusyhdistysten jäsenille sekä Kokoomusäänestäjille

Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2007!


REKOLAN SEURAKUNNAN VAALITULOKSET

Vaalilautakunnan puheenjohtaja kirkkoherra Jukka Yrjölä totesi laskennan jälkeen 13.11.06 n. klo 21 vaalin tulokset:

Rekolan seurakuntaneuvostoon valitut:

Sanna Heikurinen
Asta Heikkilä
Matti Lehtonen
Elina Heikkilä
Soile Niemi
Soile Hautala
Marjo Piilo
Taisto Häivölä
Elsa Puustinen
Matti Heikkilä
Aila Fagerlund
Markku Nieminen
Jukka Mölsä
Maria Haverinen-Jussila

Vaalilistojen varahenkilöt:

Kaija Taival
Liisa Korpi
Soile Sillanmäki
Teuvo Gröhn

Rekolan seurakunnan edustajat Vantaan yhteiseen kirkkovaltuustoon:

Sanna Heikurinen
Erkki Rantala
Matti Lehtonen
Soile Hautala
Mauno Peltokorpi
Soile Niemi

Tulokset ilmoitetaan tässä kokous- ja nettitiedon perusteella ja ovat todennäköisesti lopulliset. Ääntenlaskennan virallinen tulos vahvistetaan ke 22.11.06.

Ehdokkaamme Aila Fagerlund valittiin Rekolan seurakuntaneuvostoon. Teuvo Gröhn pääsi Ailan varamieheksi ja saa varmaan esteen sattuessa seuraavana nelivuotiskautena myös vaikutusmahdollisuuden seurakuntaneuvoston työhön.

Korson seurakunnan vaalissa ehdokkaamme Alli Johansson valittiin Korson seurakuntaneuvostoon. Varalla on Tomi Vaalisto (tarkistamaton).

Parhaimmat onnittelut luottamustehtäviin ja varalle valituille sekä kiitokset kaikille vaaleihin ehdokkaaksi asettuneille aktiivisille seurakuntalaisille sekä tietenkin myös äänioikeuttaan käyttäneille!

Kirkkoherra Jukka Yrjölä on juuri julistanut äänestyksen päättyneeksi ja Rekolan vaaliuurna on lähdössä vaalilautakunnan varapuh.joht. Y. E. Louhion ja jäsenen T. Variksen siirtämänä ääntenlaskentaan.

Kuva: Soile Niemi


Koivukylä-Rekolan Kokoomus ry.:lle uusi puheenjohtaja v. 2007

Yhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa valittiin 31.10.06 hallituksen ja yhdistyksen puheenjohtaja sekä hallituksen jäsenet toimikaudelle 2007. Puheenjohtajaksi valittiin Mika Rautio ja hallituksen jäseniksi Katja Günther, Kaisu Häkkinen, Jukka Isoaho, Alli Johansson, Anne-Maj Lotsari, Yrjö E. Louhio, Anita Marttinen ja Seija Puha. Uusi hallitus järjestäytyy tammikuussa 2007, jolloin päätetään hallituksen muiden jäsenten tehtävistä.

Kokouspaikalla Vantaan kaupungintalossa otetussa kuvassa edessä vas. Alli Johansson, Seija Puha, takarivissä vas. Yrjö E. Louhio (syyskok. pj.), Kaisu Häkkinen, Katja Günther (kok. siht.), Mika Rautio, Anita Marttinen ja Jukka Isoaho. - Kuvasta puuttuu Anne-Maj Lotsari.

--------

Kutsu syyskokoukseen

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään

Aika: tiistai 31.10.2006 klo 18.00 Paikka: Vantaan kaupungintalo, Tikkurila Asematie 7

Käsitellään sääntömääräiset asiat. Syyskokouksessa käsitellään mm. ensi vuoden 2007 toimintasuunnitelma, määrätään jäsenmaksun suuruus sekä valitaan puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet.

Kokouksemme jälkeen klo 19.00 pidetään Kokoomuksen Vantaan kunnallisjärjestö ry:n syyskokous. Kunnallisjärjestön syyskokouksen alussa kuulemme poliittisen ajankohtaispuheenvuoron. Olet lämpimästi tervetullut sekä kokoukseemme että kuulemaan ajankohtaispuheenvuoroa!

Kahvitarjoilu!


Seurakuntavaalit 2006

Ennakkoäänestys on kunkin seurakunnan kirkkoherranvirastossa ma- pe 30.10. – 3.11.2006 klo 9–18. Vantaalla ennakkoäänestyspaikkoja on runsaasti, myös Jumbo ja Myyrmanni klo 13 - 19 koko viikon. Varsinaiset vaalipäivät Vantaalla ovat su 12.11. ja ma 13.11.2006.

Kokoomus on Vantaalla aktiivisesti mukana seurakuntavaaleissa teemalla: Välittämistä ei voi ulkoistaa!

Yhdistyksemme toimialueen seurakunnissa Rekolassa ja Korsossa valitsijayhdistykset ovat perustaneet Kokoomuslaisten ja sitoutumattomien listat.

Rekolan seurakunnassa ehdokkaina ovat:

Fagerlund Aila, perhepäivähoitaja

Gröhn Teuvo, kiinteistönvälittäjä, eläkkeellä

Korson seurakunnassa ehdokkaina ovat:

Hannula Jarmo, myyntineuvottelija

Johansson Alli, valt. maist., sosiaalityöntekijä

Vaalisto Tomi, insinööri

Seurakuntaan kuuluva jäsenemme: käytäthän äänioikeuttasi ja anna äänesi saman arvomaailman omaavalle ehdokkaalle. Viethän myös ehdokkaista viestiä ystävillesi ja tutuillesi!

Lisätietoja seurakuntavaaleista mm: www.vantaanseurakunnat.fi ja kirkkoherranvirastot.

Tutustu myös yhdistyksemme kotisivujen vaalit -osioon: http://www.koivrek-kokoomus.net/vaalit.html

Tervetuloa syyskokoukseemme, tulethan mukaan keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia, tapaamaan tuttuja! – Olet lämpimästi tervetullut!

Kokoomus -terveisin

Koivukylä-Rekolan Kokoomus ry

HALLITUS


16.10.2006 Kokoomuksen paikallisyhdistysten puheenjohtajat kokoontuivat

Aurinkoinen sää tervehti 23.9. Keravalle kokoontuneita kokoomuslaisia. Ennätysmäärä puheenjohtajia aina Lappia myöten oli saapunut osallistumaan tähän tulevien eduskuntavaalienkin vuoksi tärkeään tapaamiseen. Syksyn poliittisen katsauksen piti Kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Jyrki Katainen. Koko päivän luentojen päätteeksi innostavat päätössanat lausui varapuheenjohtaja, kansanedustaja Paula Risikko. Tilaisuuden puheenjohtajana toimi puoluevaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Sarkomaa.

Vantaalaisia kokoomusaktiiveja Keravan uudessa keskuspuistossa sijaitsevan Keuda -talon edessä tauolla: Kim Zilliacus (vas.), Juha Nyberg, Laura Nyberg ja Markku Weckman.


SEURAKUNTAVAALIT 2006

VAALIT JÄRJESTETÄÄN MARRASKUUSSA SU 12. ja MA 13.11.2006

Ennakkoäänestys ma 30.10.- pe 3.11.2006

Perjantai-iltana 15.9.2006 pidetyissä vaalilautakuntien kokouksissa vahvistuivat ehdokaslistat ja ehdokkaaksi asettuneet. Rekolan seurakunnassa on kaksi yhdistyksemme jäsentä ehdokkaina Kokoomuslaisten ja sitoutumattomien ehdokaslistalla,

perhepäivähoitaja Aila Fagerlund( seurakuntaneuvostovaali nro. 42 ja yht. kirkkovaltuustovaali nro. 14) ja kiinteistönvälittäjä Teuvo Gröhn( seurakuntaneuvostovaali nro. 43 ja yht. kirkkovaltuustovaali nro. 15) . Vaalilistojen ja ehdokkaiden numerot arvottiin Rekolassa vaalilautakunnan kokouksessa 2.10.2006.

Jäseniämme on myös Korson seurakunnassa ehdolla. He ovat

valt.maist. Alli Johansson ja myyntineuvottelija Jarmo Hannula sekä Korson Kokoomuksesta insinööri Tomi Vaalisto.

Kokoomuksen ja sitoutumattomien vaaliteema on "Välittämistä ei voi ulkoistaa".

Tarkemmin nettisivujemme "vaalit" -sivulla.


Pro Kuusijärven bussivarikkomuistion luovutus valtuustoryhmien puheenjohtajille 6.3.2006

Maanantaina 6.3. lähetystö luovutti bussivarikkohanketta koskevan muistion Vantaan kaupungin valtuustoryhmien puheenjohtajille. Luovutustilaisuus järjestettiin kaupungintalolla Tikkurilassa. Valtuustoryhmien puheenjohtajat saivat Pro-Kuusijärvi -liikkeeltä muistion lisäksi myös kuusenoksia muistuttamaan Kuusijärven suuresta merkityksestä ja ainutlaatuisuudesta.

Tilaisuuden avasi Paula Lehmuskallio, joka sijaisti valtuuston puheenjohtaja Kimmo Kiljusta hänen matkaesteensä vuoksi. Pro Kuusijärven edustajana Päiväkummun Omakotitaloyhdistyksen hallituksen jäsen Pekka Puura esitteli lyhyesti muistion sisältöä ja merkitystä. Valtuustoryhmien puheenjohtajat lausuivat kukin omat terveisensä lähetystölle, vakuuttaen oman ryhmänsä käsittelevän asiaa sen edellyttämällä vastuullisuudella.

Tilaisuudessa valtuustoryhmiä edustivat: Ensio Laaksonen (proV), Jouko Jääskeläinen (kd), Riitta Ryhänen (kesk), Kati Tyystjärvi (vas), Sirpa Pajunen (vihr), Jari Sainio (sd), Timo Juurikkala (vihr), valtuuston I varapj. Paula Lehmuskallio (kok) sekä Astrid Nurmivaara (rkp). Läsnä luovutustilaisuudessa oli ja sitä seurasi myös monia valtuutettuja; Seija Puha (kok), Pekka Virkamäki (kok), Mari Niemi-Saari (sd), Sirkka-Liisa Kähärä (sd), Päivi Enden (proV) jne.

Pro Kuusijärvi -liikkeen muistio 6.3.2006: VANTAAN YLEISKAAVALUONNOS JA KUUSIJÄRVEN BUSSIVARIKKO

1.Kuusijärvi ja Yleiskaava

Vantaan yleiskaavan luonnoksessa 2005 on Kuusijärven läheisyyteen suunniteltu sijoitettavaksi bussivarikko, lumenkaatopaikka ja Itä-Vantaan sähköasema. Yleiskaavan luonnoksesta tekivät muistutuksen useat yhdistykset ja paikalliset asukkaat, lisäksi vetoomuksen Kuusijärven ulkoilualueen, viheralueiden ja asuinalueiden viihtyvyyden puolesta allekirjoitti lyhyessä ajassa lähes 1000 ihmistä. Muistutusten jättämisen jälkeen luvattiin tutkia muitakin vaihtoehtoja kuin Kuusijärven alue. Kuitenkaan muita vaihtoehtoja ei ole tutkittu. Kuusijärven läheisyyteen sijoitettavaksi suunniteltu bussivarikon tontti on voimassa olevassa kaavassa merkinnältään TE-tontti. Voimassa oleva yleiskaava on vuodelta 1992. Sitä ennen koko alue oli maa- ja metsätalousaluetta. Kun vuoden 1992 yleiskaavaa on suunniteltu, ei ko. alueesta ole tehty minkäänlaisia ympäristöselvityksiä muutettaessa alueen kaavamerkintä TE-alueeksi. Myös uuden yleiskaavan suunnittelun yhteydessäkään ei ole tehty ympäristöselvityksiä muutettaessa kaavamerkintä TE-alueesta ET-alueeksi.

2. Kuusijärvi ja kehitystarpeet

Kuusijärvi on Vantaan helmi, ainoa kunnollinen järvi, jossa sijaitsee Vantaan Ulkoilualue. Ulkoilualueen on vuokrannut Suomen Latu, joka on määrätietoisesti kehittänyt ulkoilualuetta rakentamalla siitä koko pääkaupunkiseutua palvelevaa keskusta. Suomen Latu markkinoi Vantaan Ulkoilualuetta esimerkillisenä ulkoilualueena. Avantouimarit ja lapsiperheet ovat erityisesti mieltyneet alueen vakiokäyttäjiksi. Vuotuiseksi kävijämääräksi on arvioitu n. 300 000 henkilöä. Parkkipaikka ja puutteellinen kevyenliikenteen verkko rajoittaa ulkoilualueen käyttöä. Varsinkin kesäisin Vanhan Lahdentien varteen on molemmin puolin pysäköity usean kilometrin matkalle henkilöautoja. Tästä aiheutuu suuri liikenneonnettomuuden riski ulkoilualueen käyttäjille, koska Vanhan Lahdentie kapenee autojen johdosta ja suuri joukko ihmisiä kulkee tien poikki. Lapsiperheet tulevat koko päivän kestävälle retkelle mielellään omilla autoilla, jotta saavat tarvitsemassa varusteet kuljetettua Kuusijärvelle. Myös Kuusijärven syrjäisen sijainnin takia sinne ei pääse kovinkaan hyvin julkisella liikenteellä.

3. Kuusijärven jättivarikko ja ympäristökysymykset

Lahden moottoritien ja Vanhan Lahdentien välinen alue on toiminut suojavyöhykkeenä Kuusijärven Ulkoilualueen suuntaan. Moottoritien päivittäinen ajoneuvomäärä on 54 000 kpl:tta ja Vanhan Lahdentien ajoneuvomäärä on 8 500 kpl:tta. Suojavyöhyke on suojannut Kuusijärveä moottoritien melulta ja liikenteen saasteilta, pakokaasut, hiukkaset ym. Teiden välinen etäisyys on maksimissaan n. 130m ja minimissään n. 70m. TE-tontti ulottuu Koivukylänväylältä lähes Kuusijärven länsipään kohdalle. Esitettyjen suunnitelmien mukaan bussivarikolta Kuusijärven rantaan on matkaa suoraan mitattuna 240m tai 370m. Suunnitelman mukaan puusto moottoritien ja Lahdentien välistä pitää poistaa. Kuusijärven ja varikon väliin on suunniteltu suojaksi maavallia, joka toimisi vain näkösuojana. Moottoritieltä tuleva melu ja liikenteen päästöt leviävät ilman suojavyöhykettä bussivarikon kautta Kuusijärvelle. Bussivarikon alue on tarkoitus louhia poteroksi, alemmaksi kuin moottoritie. Moottoritien varteen ei ole suunniteltu melu- tai muita suojaesteitä.

Suunniteltu varikko sijaitsee Kuusijärven valuma-alueella ja sieltä on tarkoitus johtaa vedet niiden pilaantumisen myötä pois Kuusijärven suunnasta. Tämä aiheuttaa erittäin suuren riskin Kuusijärven veden virtaaman riittävyydelle ja veden laadulle. Koko Kuusijärven ekologinen tasapaino on tämän myötä vaarassa ja sitä kautta koko virkistysalueen käyttö. Vallitsevat tuulet ovat pääkaupunkialueella etelästä tai lounaasta, myös tästä johtuen melu- ja liikenteen päästöt lisääntyvät Kuusijärven alueella.

4. Hajautettu vaihtoehto paras?

Kuusijärvi sijaitsee Vantaan ja YTV:n itäisellä reunalla, rajoittuen Sipoon Korpeen (natura-aluetta). Vantaan sisällä voimakkainta kasvu on Keski-Vantaalla. YTV laajenee pohjoiseen ensin Keravalle ja sitten länteen Kirkkonummelle, Lohjalle, Nurmijärvelle ja Tuusulaan. Joten Kuusijärveä ei voida pitää keskeisenä sijoituspaikkana tämänkään pohjalta. YTV:n selvityksen mukaan Vantaalla tarvitaan kolme bussivarikkoa, yksi lännessä, yksi Keski-Vantaalla ja yksi Itä-Vantaalla (Pääkaupungin linja-autovarikot B2005:9). Keski-Vantaalla toimii tällä hetkellä bussivarikko, jonka kapasiteetti on 70 bussia. Sitä voidaan laajentaa helposti ja siihen ei ole olemassa mitään esteitä. Myöskään asukasyhdistykset eivät vastusta sen laajentamista. Myös tulevan Marja-Vantaan tarve tulisi huomioida.

Kuusijärven bussivarikolle ei pääse julkisella liikenteellä, liikennöitsijöiden tulee järjestää henkilöstölle työmatkakuljetus. Lisäksi tarvitaan suuri henkilöstöparkkipaikka. Keravan liittyminen YTV:n tulee vähentämään bussiliikennettä Keravalta Helsingin suuntaan. Nämä kaikki tekijät nostavat kustannuksia ja sen takia ne pitää ottaa huomioon.

Pro Kuusijärvi on ehdottanut että Kuusijärven bussivarikko hajautetaan kahteen tai useampaan pienempään varikkoon lähelle tarvetta. Esimerkiksi Keski-Vantaalle nykyiseen paikkaan laajennetaan varikko n. 100:lle bussille. Itä-Vantaalle Långmossenbergeniin n. 100:lle bussille varikko. Näitä vaihtoehtoja eivät Vantaan asukasyhdistykset vastusta.

Ehdotamme myös, että Vantaalle luotaisiin bussivarikkostrategia. Tutkittaisiin onko pienien varikoiden strategia mahdollisesti tehokkaampi kuin kolmen suuremman. Seuraavat asiat tulisi selvittää: tulevaisuuden tarpeet, kilpailuttaminen vaikutukset, kilpailukyky, YTV:n laajeneminen, liikennöitsijöiden tarpeet. Ja laatia suunnitelma mitä tehdään vanhoille varikoille sen jälkeen, kun ne jäävät pois käytöstä. Ehdotamme myös elinkaariajattelun soveltamista varikoille. Kaikilla nykyisillä toimivilla varikoilla on erilaisia muutoksia käynnissä ja esim. Hakunilan varikolta operoi muutama bussi, suurin osa busseista on siirretty Vartiokylän varikolle liikennöitsijöiden toimesta.

5. Linja-autojen siirtokustannukset

Yhtenä painavana perusteena sijoittaa varikko Kuusijärvelle on esitetty bussien siirtokustannuksia varikolta päätepysäkeille. Kuitenkin laskettuna Keski- ja Itä-Vantaan bussiliikenteestä Tikkurilan päätepysäkit edustavat 42 % määrää ja lentokentän päätepysäkit 21 % määrää. Vaikka Kuusijärvi keskipisteenä piirretyn 5km säteen sisälle jää kappalemääräisesti monta bussien päätepysäkkiä, niin ne eivät edusta merkittävää bussimäärää, niiltä operoi pieni määrä busseja.

6. Kilpailulainsäädäntö

Varikoiden yleinen tilanne kilpailuttamisen seurauksena aiheuttaa jatkuvia muutoksia varikoille. Liikennöitsijät päättävät millaisella kalustolla liikennöivät ja miltä varikolta. Vantaa tai YTV ei voi vaatia liikennöitsijöiltä, että ne käyttävät tiettyä varikkoa. Myös varikoiden jakaminen usea liikennöitsijän kanssa tuo vaatimuksia lisää varikolle. Varikoiden pitää olla joustavia tulevaisuuden tarpeille, niiden pitää reagoida nopeasti vaihtuviin tarpeisiin, laajentumisiin tai supistuksiin. Kuusijärven bussivarikkoa ei voida laajentaa eikä se voi reagoida tulevaisuuden muuttuviin tarpeisiin. Tulevaisuuden uhkakuva voi olla, että jättivarikon käyttö jää vähäiseksi ja se joudutaan muuttamaan muuhun käyttöön. Tästä löytyy useita esimerkkejä YTV:n alueelta.

7. Pro Kuusijärvi-kansalaisliikkeen vaatimukset

Pro Kuusijärvi-liike ei vastusta joukkoliikennettä eikä bussivarikkoa. Bussivarikon sijoituspaikasta olemme eri mieltä ja sen perusteista sijoittaa se Kuusijärven ulkoilualueen viereen. Me haluamme kehittää Kuusijärven Ulkoilualuetta, niin että se jatkossakin palvelee koko pääkaupunkiseudun asukkaita, eikä sen tulevaisuus tule uhatuksi tai toiminnan laatu heikkene uuden yleiskaavaluonnoksen mukaisilla suunnitelmilla.

Vaadimme seuraavia toimenpiteitä:

Esittämiämme vaihtoehtoja tutkitaan ja myös aktiivisesti haetaan muita vaihtoehtoja, ei tyydytä toteamaan että ei ole muita vaihtoehtoja.

Siirtokustannuslaskelmat on tehtävä kaikista vaihtoehdoista.

Vertailulaskelmat eri varikkovaihtoehdoista.

Ympäristön vaikutusarvioinnit kaikista vaihtoehdoista.

Metsäinen suojavyöhyke Lahden moottoritien varteen, mini 50m (vertaa Marja-Vantaa).

Meluaita moottoritien molemmin puolin Kuusijärven kohdalle.

Turvallinen lisäparkkipaikka Kuusijärven Ulkoilualueelle pikaisesti.

Kevyen liikenteenväyliä mm. Koivukylänväylän varteen Havukoskelta Vanhalle Lahdentielle.

Alitus hiihtolatua varten Vanhalle Porvoontielle.

Kuusijärven tulevaisuuden turvaaminen ulkoilualueena osayleiskaavalla, asemakaavalla tai muulla vastaavalla.

Pro Kuusijärvi-liike on spontaani kansalaisliike, jonka takana on kaikki paikalliset asukasyhdistykset ja jota tukevat mm. Suomen Latu, VOK ry ja Uimaseura Jääkarhut. Liikkeen nettisivujen osoite on http://www.kuusijarvi.net/


Yhdistyksemme hallitus järjestäytyi

Syyskokouksen valitsema hallitus piti järjestäytymiskokouksen 26.01.2006. Puheenjohtaja Anne-Maj Lotsari

Hallituksessa tehtiin seuraavat valinnat:

Yrjö E. Louhio, varapuheenjohtaja
Alli Johansson, sihteeri
Jukka Isoaho, rahastonhoitaja
Mika Rautio, vaalivastaava
Katja Günther, jäsen
Kaisu Häkkinen, jäsen
Anita Marttinen, jäsen
Seija Puha, jäsen


Kokoomuksen politiikkaohjelmat nettisivuilla

Kokoomus-puolue kehittää jatkuvasti ja pitää ajan tasalla toimintaohjelmaansa. Kokoomuksen nettisivuille on rakennettu politiikkaohjelmia koskevat sivustot. Nämä sivut tarjoavat uudenlaisen, modernin ja innovatiivisen mahdollisuuden osallistua yhteisen Kokoomuksemme rakennustalkoisiin.

Tutustu Kokoomuksen politiikkaohjelmiin:

www.kokoomus.fi/politiikkaohjelmat

Sivuilla voit vaikuttaa ohjelmiin omien aikataulujesi ja halujesi mukaan! Keskustelu on jo ollut vireää, mutta tule Sinäkin mukaan!

--------

KOIVUKYLÄ-REKOLAN KOKOOMUS VASTUSTAA BUSSIVARIKKOA KUUSIJÄRVEN VIEREEN

Koivukylä-Rekolan Kokoomus vastustaa jyrkästi kaavailtua bussivarikon sijoittamista Kuusijärven läheisyyteen. Valmisteilla olevassa yleiskaavaluonnoksessa Vantaan kaupunki on rakentamassa Itä-Vantaan bussivarikkoa Koivukylänväylän pohjoispuolelle Lahdenväylän ja Lahdentien väliseen maastoon. Kaavailtu 5:n hehtaarin varikkoalue tekee ison aukon Kuusijärven ainutlaatuiseen viher- ja virkistysalueympäristöön.

Vantaan harvinainen ja ainut puhdas järvi - Kuusijärvi on vaarassa pilaantua lisäkuormituksen vuoksi. Ainutlaatuisuutensa vuoksi Kuusijärveä on suojeltava kokonaisuutena ja varjeltava ulkopuolisilta ja ylimääräisiltä lisärasituksilta. Lisääntyvät päästöt ja kasvava liikenteen melu eivät saa vaarantaa Kuusijärveä ja sen nykyistä idyllisyyttä.

Alue on suosittu vantaalaisten ja myös muualta tulevien virkistysalue, jota käytetään ympäri vuoden. Tämä virkistysmahdollisuus on taattava myös tulevaisuudessa.

Kehä III varrelta löytyy bussivarikkotarkoitukseen parempia vaihtoehtoisia paikkoja. Koivukylä-Rekolan kokoomuksen mielestä parempi sijoituspaikka varikolle on esim. Hakkilan Partekin monttualue tai Långmossebergin alue.

k. Seija Puha, Anne-Maj Lotsari

Seurakuntavaalit 14-15.11.2010

Seurakuntavaalit ovat 14.-15.11.2010, paikkana Rekolan kirkko. Ennakkoäänestys on 1.-5.11.2010. Ennakkoäänestyspaikat ovat eri puolilla Suur-Rekolan aluetta. Seuraa ilmoituksia mm. Vantaan Laurissa ja Vantaan seurakuntayhtymän sivuilta.

Kokoomus on mukana seurakuntavaaleissa, jossa valitaan edustajat Vantaan yhteiseen kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon. Samaan aikaan on siis kahdet vaalit. Kokoomuksella on hyvin monipuolinen ehdokasjoukko niin iältään kuin taidoiltaankin. Mukana on myös kaksi nuorta. Me kokoomuslaiset välitämme ihmisistä, jotta jokaisella olisi hyvä elää tässä yhteisössä. Me kannamme vastuuta niin lapsista, nuorista, ikäihmistä kuin vanhuksistakin. Ketään ei jätetä yksin. Annamme Toivoa paremmasta huomisesta. Mikä toimintamuoto on jäänyt liian vähälle? Miten sinä haluaisit, että seurakunnan varoja käytetään? Päiväkummun seurakuntatalo tulee säilyttää ja korjata.

Teemamme on KUUNTELEEKO KIRKKO? - KOKOOMUS KUUNTELEE
Usko – Toivo – Rakkaus
 

Ehdokkaamme yhteiseen kirkkovaltuustoon:

Eloranta Anna Riitta lastenhoitaja
Hämäläinen Birgitta oik.kand. lakimies
Janhonen Werner yo-merkon. postinkantaja
Kunnas Jonne opiskelija
Louhio Yrjö E. ekon. proj.joht.
Marttinen Anita eläkeläinen
Puha Risto proj.pääll., sosiaalipsykologi
Puha Seija fil.maist., kaupunginvaltuutettu
Virtanen Henna koulunkäyntiavustaja
 

Lisätietoa vaaleista myös Vantaan kokoomuksen sivuilla, tässä linkissä: www.vantaankokoomus.fi


Kunnallisvaalit sunnuntaina 26.10.2008

Kokoomus saavutti upean vaalivoiton eduskuntavaaleissa 2007! Olimme liikkeellä uusin ideoin ja nöyrin mielin. Halusimme, ja haluamme jatkossakin olla aidosti kiinnostuneita ihmisten ajatuksista. Kerrothan meille, mitä mieltä olet, ja mitkä asiat ovat Sinulle kotikaupungissamme tärkeitä. Me olemme pelkkänä korvana ja välitämme viestisi eteenpäin! Tavoitteenamme on eduskuntavaalien tavoin upea vaalivoitto myös kunnallisvaaleissa 2008. Sen jälkeen vuorossa on vielä kolmaskin vaalivoitto, nimittäin tasavallan presidentti Sauli Niinistö pitää virkaanastujaispuheensa eduskunnassa 1. maaliskuuta 2012.

Tähän me pyrimme, ja tämän kaiken me myös saavutamme, jos Suomen kansan enemmistö näin haluaa. Tule Sinäkin mukaan talkoisiin!

 


Yhdistyksen syyskokouksessa hallitus onnitteli vaalien ääniharavaa, Seija Puhaa.

 

Kunnallisvaalit 26.10.2008.
Äänestä paikallista ehdokasta!
Klikkaa ehdokkaan nimeä tai kuvaa.


Jarmo Hannula
Tukkumyyjä
Matari

280

Tero Kakko
Yrittäjä
Rekola

298

Yrjö E. Louhio
Ekonomi
Projektijohtaja
Päiväkumpu

320

Seija Puha
Filosofian maisteri
Projektipäällikkö
Päiväkumpu

341

Mika Rautio
Diplomi-insinööri
Toimitusjohtaja
Havukoski

346


SUURET KIITOKSET!

Haluan kiittää kaikkia rekolalaisia ja muita alueemme asukkaita aktiivisesta osallistumisestanne Rekolan ostoskeskuksella järjestettyihin Toivotalkoisiin! Laskin, että päivän mittaan paikalla oli meidän järjestäjien lisäksi yhteensä yli 30 kyläläistä, joista osa inspiroitui talkoista niin, että jatkoivat siivoamista vielä talkoiden jälkeenkin eri puolilla kylää, sen jälkeenkun ostari ja sen välitön läheisyys oli talkoilla jo siivottu. Hyvä näin, ja mikäs on ulkona ollessa, kun aurinko paistaa ja hyvästä talkoohengestä yleensäkin tulee kaikille aina hyvä mieli!

Hyvän mielen lisäksi saimme kaikki myös puhtaamman keskustan Rekolaan, ja myös Korsoon ja Tikkurilaankin. Päivä oli hyvä myös järjestäjille, saimme runsaasti ehdotuksia erilaisista uusista talkookohteista, lisäksi saimme uusia toiminnastamme kiinnostuneita, ja saimmepa uusia kunnallisvaaliehdokkaitakin!

Lisäksi haluan kiittään Vantaan kaupunkia kaikista taustajärjestelyistä, jotka mahdollistivat talkoomme, ja haluan kiittää Rentun ruusua, Rekolan K-kauppiasta, sekä kaikkia ostoskeskuksen yrittäjiä ja liikkeitä.

Saamamme palautteen perusteella tulemme ehdottomasti järjestämään myös uudet Toivotalkoot! Tervetuloa mukaan seuraavallakin kerralla!

Aurinkoista alkavaa kesää,


Mika Rautio
Koivukylä-Rekolan Kokoomus ry:n puh.joht.

Videokooste Vantaan Toivotalkoista Youtubessa, katso lisää tästä linkistä:

Katso myös valokuvat Toivotalkoista valokuvagalleriasta (klikkaa vasemmalta ylhäältä).


Videokooste Vantaan Kokoomuksen vappujuhla 2008 Youtubessa, tässä linkissä:


Kokoomus kulkee voitosta voittoon!
Tällä kertaa porvarillinen vaaliliitto voitti HOK-Elannon edustajistovaalit - Kokoomuksen Ben Zyskowicz vaalien ääniharava!

KOK, RKP ja KD muodostama porvarillinen vaaliliitto voitti HOK-Elannon edustajistovaalit. Vaaliliitto saa uuteen edustajistoon 20 paikkaa, joissa on kaksi lisäpaikkaa. Vaalien tulos vahvisti Kokoomuksen Toivo-sanoman kuuluvuutta HOK-Elannossa, sekä loi uskoa HOK-Elannon palveluiden kehittymiseen, sekä menestymiseen ja pärjäämiseen tulevaisuudessa entistäkin paremmin!

SUURET kiitokset kaikille äänestäjille!


HOK-Elannon edustajiston vaalit 22.2-7.3.2008


Seija
Puha
Nro 215

Jorma E. Taivainen
Nro 257

Yrjö E. Louhio
Nro 428

Koivukylä-Rekolan Kokoomuksesta HOK-Elannon edustajiston vaaleissa ovat ehdokkaina:
Seija Puha, nro 215,
Jorma E. Taivainen, nro 257
Yrjö E. Louhio, nro 428.

Vaaleissa jätettiin yhteensä 21 ehdokaslistaa, joilla on ehdokkaita yhteensä 1123. Näistä Kokoomuksen ehdokkaita on 201 kpl. Koska yhdellä listalla ei sääntöjen mukaan saa olla enempää kuin maksimissaan 120 ehdokasta, niin tästä johtuen kokoomuslaiset ehdokkaat ovat kahdella eri listalla. Listojen nimet ovat "Kokoomus A" ja "Kokoomus B".

Äänioikeutettuja HOK-Elannon vaaleissa ovat kaikki vuoden loppuun mennessä HOK-Elannon jäseneksi eli asiakasomistajaksi liittyneet ja 15 vuotta täyttäneet henkilöjäsenet, eli noin 511 000 jäsentä pääkaupunkiseudulla. Edellisissä vaaleissa äänesti 151 000 jäsentä, ja äänestysvilkkaus oli 41,1 prosenttia.

Lisätietoa vaaleista HOK-Elannon kotisivuilta,

klikkaa alla olevaa linkkiä:

http://www.s-osuuskauppavaalit.fi/hok-elanto/miten_aanestan/

Osuuskauppavaalit on viime vuosina järjestetty postivaalina. HOK-Elanto on maassamme ensimmäinen taho, joka tarjoaa jäsenkunnalleen mahdollisuuden myös nettiäänestämiseen. Vaaleja suunniteltaessa on kiinnitetty erityistä huomiota äänestäjän vaalisalaisuuden säilymiseen.

Kaikille äänioikeutetuille postitetaan kotiin äänestysaineisto vaaliajan alkamiseen mennessä. Äänestäjä voi itse valita, haluaako äänestää perinteisesti postitse vai netissä. Sähköinen äänestäminen on mahdollista vaalien alkupäivinä 22.–27.2.2008. Äänestäjä rekisteröityy sähköiseen äänestykseen vaalisivustolla henkilökohtaisilla pankkitunnuksillaan ja pääsee sen jälkeen äänestämään. Annettua ääntä ei äänestyksen jälkeen voida yhdistää äänestäjään.


KUTSU YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN KEVÄTKOKOUKSEEN 30.3.06

Kevätkokous pidetään torstaina 30.3. klo 18 Vantaan kaupungintalolla, Tikkurila Asematie 7. Sääntömääräisten asioiden lisäksi käsitellään mm. v. 2007 eduskuntavaalien sekä tulevan syksyn seurakuntavaalien ehdokasasettelua.

Kokouksen jälkeen klo 19 alkavassa Kokoomuksen Vantaan kunnallisjärjestö ry.:n kevätkokouksessa pitää poliittisen tilannekatsauksen koulutussunnittelija Kristiina Kokko Kansallisen Sivistysliiton opintokeskus KANSIO ry.:stä.

Olet lämpimästi tervetullut kevätkokoukseen sekä kuulemaan että keskustelemaan päivänpolttavista kysmyksistä. Kahvitarjoilu!

HALLITUS

--------

Maalaismarkkinat Tikkurilassa 1.-2.10.05

Perinteistä maalaismarkkinatapahtumaa vietettiin jälleen Tikkurilan keskustassa. Jos mahdollista edellisvuotista laajempi tarjonta keräsi sään suosiessa runsaan kävijämäärän.
Vantaan Kokoomuksen teltalla kävi myös kunnallispolitiikasta kiinnostuneita kyselijöitä. Yhdistystämme edusti teltalla varapj.

Kokoomusvaikuttajia teltalla. Vas. Kim Zilliacus, Reeta Hirvonen, Markku Weckman ja Tero Anttila.

Sunnuntaina 2.10. järjestetyssä maratonissa juoksi yhdistyksemme edustajana Mika Rautio. Lähtö ja maali olivat Urheilutalolla.
Puolimaratonista maaliin hienosti selvinneen kommentti:" Elämäni ensimmäinen puolimaraton nyt siis takana. Loppuaika oli positiivinen yllätys, vaikka tavoite oli vaan se, että kunhan nyt edes maaliin pääsee niin hyvä niin. Keli oli hieno ja yleisön sekä kanssakilpailijoiden kannustus auttoivat eteenpäin. Ensi vuonna ehdottomasti uudestaan."

Onnelliset puolimaratoonarit vas. Petteri Äijö ja Mika Rautio.

Vantaan Päiväkummun uusi Ester Koskelaisen Lähiliikuntapuisto avattu

Puiston virallinen avajaistilaisuus pidettiin 7.9. jolloin hankkeessa mukana olleiden tahojen edustajat kävivät tutustumassa vastavalmistuneeseen puistoon.

Yleisölle ja päiväkumpulaisille järjestettiin 18.9. suosion saanut avajaisjuhla.

Nelisen vuotta käynnissä ollutta hyvin monipuolisen puiston hanketta voi pitää yhtenä erityisen onnistuneena, jopa esimerkillisenä lähiliikuntapuistohankkeena siksi, että hankkeen käynnistämisestä, vetovastuusta, osin suunnittelusta ja rahoituksen hakemisesta sekä opetusministeriöltä että alueen aluetoimikunnalta on huolehtinut asukasyhdistys eli Päiväkummun Omakotiyhdistys ry. Lähinnä yhdistyksen ko. aikana toimineet hallituksen jäsenet ovat tehneet hankkeeseen mittavan, satojen tuntien talkoo- ja vapaaehtoistyöpanoksen.

Myös yhdistyksemme hallituksen jäseniä on ollut hankkeessa mukana antamassa panoksensa suunnittelussa, toteuttamisessa ja etenkin valtion osuuden saamisessa. - Enemmän ko. tapahtumista, kuvagalleria ja selvitys puiston nimeämisestä osoitteessa www.paivakumpu.net

Vantaan Kokoomus avasi syyskauden eduskuntavierailulla

Kokoomuksen eduskuntaryhmän kokoushuoneessa 3.9. pidetyssä avaustilaisuudessa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen kertoi kunnallispolitiikan ajankohtaisista asioista. Presidenttiehdokkaamme Sauli Niinistön kampanjan yksi vetäjistä, Taru Tujunen, valotti kampanjan tämänhetkistä etenemistä.

Kuva: Y.E.L.

Tilaisuuteen osallistui kolmisenkymmentä vantaalaista kokoomuslaista, jotka kuvassa kokoontuvat Eduskuntatalolle.

Ohjelma jatkui Tallinnan päivämatkalla, jonka aikana keskusteltiin vilkkaasti kokoomustoiminnan eri kysymyksistä. - Avauspäivän järjestelyistä vastasivat Vantaan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Markku Weckmann ja kunnallissihteeri Kim Zilliacus.

KUTSU SYYSKOKOUKSEEN

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään

torstaina 3.11.2005 klo 18 Vantaan kaupungintalolla, Tikkurila Asematie.

Käsitellään sääntömääräiset asiat.
Ajankohtaisosuudessa keskustelemme Vantaan kaupungin sekä yhdistyksemme oman toimialueen kehitysnäkymistä.
Kokouksemme jälkeen klo 19 pidetään Kokoomuksen Vantaan kunnallisjärjestö ry.:n syyskokous. Kunnallisjärjestö on alustavasti kutsunut kokouksen alkuun kampanjapäällikkö Harri Jaskarin kertomaan presidentinvaaleista teemalla "Sauli Niinistö presidentiksi".

Olet lämpimästi tervetullut sekä kokoukseemme että kuulemaan presidentinvaalikampanjasta!

Kahvitarjoilu!

--------

HALLITUS

Koivukylä-Rekolan Kokoomus ry:n 30 v-juhlakokous Eduskunnassa

Keväisen kauniina keskiviikkoiltana 27.04.2005 hallituksemme kokoontui avoimeen juhlakokoukseen Eduskuntatalolle.

Kuva Y.E. Louhio

Kansanedustaja Marjo Matikainen-Kallström otti meidät vastaan eduskunta-avustajansa Piri Punamäen kanssa Kokoomuksen ryhmähuoneessa. Historiaa henkivässä kokoomuslaisessa ryhmähuoneessa kuulimme Marjo Matikainen-Kallströmin katsauksen ajankohtaisiin poliittisiin asioihin.

Poliittisen katsauksen keskeisiä asioita olivat mm:

* Kuntien epätasapainoinen kohtelu jatkuu valtionosuusjärjestelmässä. Vanhusväestön painotus valtionosuusjärjestelmissä jatkuu edelleen. Tästähän mm Vantaa lapsivaltaisena kasvavana kuntana kärsii tuntuvasti. Valtion tulojen tasausjärjestelmän jäädyttäminen ja nyt maksujen takapainotteinen takaisinmaksu eivät helpota ongelmien kanssa painivia kuntia, etenkin kun valtio on samalla lisännyt kuntien palvelujen lisävelvoitteita. Kuntien – niin myös Vantaan – taloudelliset puskurit on käytetty ja velkaantuminen on riskirajoilla. Sdp/Keskusta-hallitus ei juhlapuheita lukuun ottamatta ole ottanut kantaa kuntien ongelmiin, muutoin kuin kehottamalla tehostamaan kuntien toimintaa. Ongelmien ratkaisuesityksiä on toistuvasti siirretty, nyt tulevaan syksyyn 2005. Puuttuuko hallitukselta visio, uskallus vai tahto?

* Kokoomus painottaa kuntien palvelujen tuottamista laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Palvelujen tuottaminen ostosopimuksin on eräs kannatettava vaihtoehto. Kuntien osto-osaamista on lisättävä, etenkin kun palvelujen laadukas tuotanto on aina kuntien (tilaajan) vastuulla. Kokoomus kannattaa kuntalaisten omaa valinnanmahdollisuutta palvelujen tarjoajien valinnassa.

* Pääkaupunkiseudun yhteistyötä on jatkettava yli kaupunkirajojen. Yhteistyöstä on jo nyt hyviä kokemuksia mm. kirjastot, keskiasteen oppilaitokset, jätehuolto, julkinen liikenne. Yhteistyön laajenemiseen tarvitaan poliittista tahtoa. Kaupunkirajat eivät saa estää kaupunkilaisten sujuvaa palvelujen käyttöä. Se on sekä kaupunkilaisten että kaupunkien yhteinen etu.

* Espoossa Teknisen korkeakoulun kanssa toteutettu ns. terveysprojekti on tuottanut toteutuskelpoisia ratkaisuja mm terveyspalvelujen tuottamiseen. Projektissa organisoitiin tehtäviä uudelleen (Leppävaaran terveyskeskus), poistettiin päällekkäisyyksiä ja hyödynnettiin tietotekniikkaa. Huomattavaa on, että tällä hetkellä terveyspalveluissa on käytössä useita tietoteknisiä ohjelmia, jotka eivät ”keskustele” keskenään. Näin ollen ajankäyttö kohdistuu hallinnollisiin, teknisiin asioihin ja se on aina pois itse pääasiasta; terveys- ja sairaanhoitopalveluiden tuottamiselta kaupunkilaisille. Tässä voisi olla meillä täällä Vantaallakin paljon oppimista.

* Kokoomus ei kannata kuntien pakkoliitoksia. Suomessa kuntia on aivan liian paljon, mutta niiden yhteen liittäminen ei saa olla itseisarvo. Kuntaliitoksilla – joita on tehtävä – on saatava taloudellista, kuntalaisten palvelujen tuottamiseen saatavaa lisäarvoa. Ohjaava, suunniteltu ja tavoitteellinen valtion osuuksienjako on hyvä, nyt liian vähän käytössä ollut keino edistää yhteenliittymiä ja kuntien selviytymistä.

* Varapääjohtaja Sauli Niinistö on lupautunut Kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi. Valintapäätös tehdään ylimääräisessä puoluekokouksessa marraskuussa. Hän on lähdössä kamppailuun tavoitteellisesti, täyspainoisesti. Nyt meillä on hyvät mahdollisuudet saada vuosien jälkeen porvarillinen presidentti. Marjo Matikainen-Kallström kehotti meitä kaikkia tulemaan mukaan Sauli Niinistön tukiryhmään. Lähetä viesti: www.niinisto.net ja liity tukiryhmään mukaan!

Informatiivisen, valaisevan ja välittömän yhteisen hetkemme jälkeen Piri Punamäki esitteli Eduskuntatalon vanhaa osaa. Laajaa kierrosta emme voineet tehdä, koska suuressa salissa oli meneillään välikysymyskeskustelu Suomen kehitysapumäärärahoista. Kierroksen jälkeen Piri Punamäki johdatteli meidät Eduskuntatalon uuteen osaan, jossa kakkukahvien kera pidimme juhlakokouksemme.

Kokouksen kuluessa Vantaan kaupunginhallituksen varajäsen, kaupunginvaltuutettu Seija Puha kertoi yhdistyksemme perustamisesta ja tapahtumista kuluneilta vuosilta. Historiikki toi elävästi esille kokoomuslaisen hengen ja tavoitteellisuuden. Monesta asiasta voimme olla perustajajäsenille kiitollisia. Rehtori Antti-Veikko Nikulaisen nimi ja persoona toivat meille useimmille lämpimiä muistoja mieleen.

Ansiomerkein muistimme seuraavia yhdistyksemme jäseniä: Kokoomuksen kultainen ansiomerkki: Seija Puha Kokoomuksen valkoinen ansiomerkki: Terho Häkkinen, Jukka Isoaho, Alli Johansson ja Juha-Veikko Nikulainen Kokoomuksen vihreä ansiomerkki: Kaisu Häkkinen, Anne-Maj Lotsari, Yrjö E. Louhio, Risto Puha ja Mika Rautio

Kuva J. Lotsari
Vas. Mika Rautio, Anita Marttinen (yhdistyksen perustajajäsen), Seija Puha, Jukka Isoaho, Kaisu Häkkinen, Terho Häkkinen ja Yrjö E. Louhio. Istumassa Anne-Maj Lotsari ja Alli Johansson.

Kokouksemme lopuksi kävimme lyhyen keskustelun ajankohtaisista, toimialueemme asioista. Koivukylän-palvelualueen kokonaisvaltainen kehittäminen ja ”alasajon” estäminen ovat yhdistyksemme keskeisiä toimintakohteitamme. Tähän tulemme panostamaan erityisesti tulevana syksynä 2005.

Kaiken kaikkiaan yhteinen iltamme oli antoisa, rakentava – mukava. Erittäin hienoa oli todeta, että juhlakokouksessamme oli mukana sekä yhdistyksemme perustajajäsen että myös yhdistyksemme uusin jäsen. Jokaisen yhteisön, yhdistyksen kuin myös yksittäisen henkilön on tunnettava ”juurensa” – lähtökohtansa. Se antaa pohjaa tulevaan. Yhdistyksellemme se tuo puhtia toimintaan, näkyvyyteen ja kasvuun. Uudet jäsenet on näillä perustuksilla hyvä ottaa vastaan.

Haluan vielä tuoda lämpimät kiitokseni omasta ja yhdistyksemme puolesta niin kansanedustaja Marjo Matikainen-Kallströmille, eduskunta-avustaja Piri Punamäelle kuin kaikille avoimessa hallituksen kokouksessa mukana olleille. Kiitos!

Anne-Maj Lotsari
Puheenjohtaja

--------

Koivukylä-Rekolan Kokoomus ry.
30-vuotisjuhlatilaisuus 27.4.2005, Eduskunta
Katsaus yhdistyksen historiaan
Seija Puha
(puheenjohtaja vv. 1998-2004)

MITÄ TUUMIT KOTIKYLÄN ASUKAS? - OTTEITA KOIVUKYLÄ-REKOLAN KOKOOMUKSEN TOIMINNASTA 30 VUODEN AJALTA

Koivukylä-Rekolan syntyyn vaikutti keskeisesti uuttera yhteiskunnanrakentaja kansakoulunopettaja, rehtori, Antti-Veikko Nikulainen, hanuria soittava ja musisoiva Aa-Ve, kuten me monet hänet muistamme. Aa-Ve tuli aikoinaan varsin pieneksi kutistuneeseen Helsingin maalaiskuntaan, jolta Helsingin kaupunki oli ottanut niin maa-alasta kuin asukkaistakin kaksi kolmasosaa.

Rekola piti kuitenkin tiukasti kiinni omasta identiteetistään. Aa-Ve vaikutti kunnanvaltuustossa ja monissa toimikunnissa. Hän oli puheenjohtajana siinäkin Vantaan kauppalan toimikunnassa, jonka tehtävänä oli rakentaa Vantaan tuleva keskusta Koivukylään, jonne sitä suunniteltiin ennen Tikkurilaa. Iloinen ja uuttera Aa-Ve perusti Rekolaan 1940-luvulla partiolippukunta Rekolan Metsäveikot. Aa-Ve:een into johti myös yhdistyksemme Rekolan Kokoomuksen perustamiseen.

Rekolan Kokoomus ry perustettiin 7.1.1975. Yhdistys rekisteröitiin 29.10.1975. Vuonna 1984 sääntömuutoksen yhteydessä nimi muutettiin Koivukylä-Rekolan Kokoomus ry:ksi. Toiminta-alue on laajentunut kehityksen myötä kattaen nyt alueet Rekola, Koivukylä, Havukoski, Päiväkumpu, Asola ja Matari.

Yhdistyksen puheenjohtajina ovat toimineet vuosina:
Antti-Veikko Nikulainen 1975-1994
Juha-Veikko Nikulainen 1995-1997
Seija Puha 1998-2004
Anne-Maj Lotsari 2005-

Rekolan alue oli historiansa alkuvaiheessa poliittisesti hyvin vasemmistolainen. Mutta kokoomuslaisesti ajatteleviakin oli monia. Keskustelujen myötä tarve kokoomuksen paikallisyhdistyksen perustamiseen voimistui. Perustajajäsenet ovat olleet Antti-Veikko Nikulainen, Anita Marttinen, Anni Klami, Anna-Maija Pautola, Leila Valkama ja Liisa Valkeaniemi. Perustava kokous oli Rekolan koululla. Yhdistyksen ensimmäisessä hallituksessa oli Antti-Veikko Nikulainen (pj), Anita Marttinen (vpj), Anni Klami (siht.), Lars Wendelin (tal.hoit), Jouko Sulonen, Riitta Taimi, Leila Valkama ja Juhani Vappula. Alun ensimmäisiä vaikuttajia olivat myös Terho Häkkinen, Tauno Kylä ja Gloria Nikulainen.

Alkuvuosien tavoitteena oli saada paikallisia asioita eteenpäin. Painopisteinä olivat mm. omakotialueen ”töyssyteiden” saanti kuntoon, koulutilojen saanti kasvavalle alueelle sekä nuorten harrastusmahdollisuuksien lisääminen. Rekolan omakotialueen viereen oli rakentumassa mm. Rakennusyhtiö Hakan toimesta iso uusi kerrostaloalue, Havukoski sekä Keravajoen itäpuolelle alkoi kasvaa Päiväkummun omakotialue omaksi kaupunginosaksi. Laaja kerrostaloalue sai uuden nimen asuntomarkkinoiden toimesta ”Koivukylä”, jonka mukaan myös asema ristittiin.

Yhdistys oli mukana myös Rekolan seurakunnan syntymisessä ja sen toiminnan kehittämisessä. Kasvava Suur-Rekolan alue erotettiin omaksi seurakunnaksi Tikkurilan seurakunnasta ja alueelle tarvittiin uusi kirkko. Tässäkin yhdistyksemme kokoomusvaikuttajat olivat aktiivisesti mukana. Kasvava Vantaa tarvitsi oman sairaalan ja tämänkin hankkeen keskeinen vaikuttaja oli Aa-Ve. Maakaupoin sen sijainti muuttui Päiväkummun etelä-osasta nykyiselle paikalleen Asolan mäelle. Tunnemme sen HYKS Peijas-Rekolan sairaalana. ”Mitä tuumit- koivukylän asukas” on poiminta vuodelta 1986 yhdistyksen julkaisusta Kokoomusviesti. Etäiseen ”Koivukylän kivikylään” pyrittiin tuolloin saamaan otetta monin tavoin.

Alkuajoista lähtien Rekolassa Keravanjoen ”pakkopuiston” rajasta on taisteltu vastaiskuin vasemmiston hyökkäystä vastaan aina näihin vuosiin asti. Olin itse silloin kaavalautakunnassa, kun ko. asia siirrettiin eteenpäin sen vuoksi, kun asiasta ei syntynyt poliittista yhteisnäkemystä. Joen virkistyskäytön reitistö on nyt saamassa järkevämmän ratkaisun. Reitti tulee kulkemaan Keravajoen toisella puolella. Kiinteistöt säilyvät ehyinä. Ulkoilureitistö tulee luontevasti kulkemaan vain toisella puolella jokea siten, että ylityksiä joen toiselle puolelle tapahtuu vuorotellen. Näin myös luonto säilyy kulkijoiden ihailtavana.

Ote vuoden 1986 vaalin tavoitteista malliin ”Mitä tuumit - kotikylän asukas?” Mitäpä jos aloittaisimme näistä: puistoalueet kuntoon, kunnallistekniikka kuntoon ja tiet hoidettava, Radanvarsitien rakentamista Tikkurilaan kiirehdittävä, Laurintien radanalitus toteutettava, Keravajoen saattaminen virkistyskäyttöön on toteutettava ratkaisuna, mikä suo jokaiselle vapaan liikkumisen tärvelemättä silti kotipihojen rauhaa ja Päiväkummun koululle saatava lisätiloja.

Kokoomus on puolue ajatteleville suomalaisille, jonka mielestä yhteisiä asioita on hoidettava nykyaikaisesti, tehokkaasti ja terveellä järjellä. Kokoomuslaisuudessa yhdistyvät yksilönvapaus, sosiaalinen vastuu lähimmäisestä ja usko ihmiseen. Kokoomus vetää rohkeasti linjaa tulevaisuuteen. Vantaa oli alkuaikoina vasemmistovoittoinen ja työtä porvarillisen yhteistyön eteen on tehty kovasti myös Rekolassa. Porvarillisessa Vantaassa painopisteitä olivat – koti kaikille, elämänlaatua, lasten päivähoitoa ja parempia palveluja tehokkaammin.

Tässä yhteydessä en voi olla mainitsematta, että nyt vireillä oleva Korso-Koivukylän yhteinen urheilupuistohanke nimikilpailuineen on edennyt verkkaisesti kaupungin hallinnossa kaupungin kireän rahoitustilanteen vuoksi. Hankkeen ensimmäisiä käynnistäjiä oli 1980-luvulla Koivukylä-Rekolan Kokoomus. 1986 puhuttiin Rekolan ja Korson yhteishankkeesta. Nimi oli tuolloin Asolan urheilupuisto. Nykyinen urheilupuistosuunnitelma on lähes identtinen vuoden 1986 suunnitelman kanssa. Asiaa vei eteenpäin silloinen liikunta- ja ulkoilulautakunta ja Asolan urheilupuistotoimikunta. Sen jäsenenä toimi yhdistyksestämme Juhis eli Juha-Veikko Nikulainen.

Reipasta ja luovaa urheilumieltä riitti myös alkuvuosien hallituksen jäsenissä. Tiedustellessani mukavia muistoja/tempauksia mm. Anita Marttiselta, niin hän mainitsi mm. ”Suunnistus ja tarkkuusajot”. Vaalitempauksessa ehdokkaat ajoivat lähialueella annetun reitin, nopeuden mukaan ja ratkoivat rastille tultuaan tehtävän. Siihen aikakauteen se sopi.

Kunnallisvaaleissa on oltu ahkerasti mukana. 1976 ensimmäiset kunnallisvaaliehdokkaat olivat yhdistyksestämme Anita Marttinen, Antti-Veikko Nikulainen, Jouko Sulonen ja Lars Wendelin. Yhdistyksen ensimmäinen kunnanvaltuutettu oli Aa-Ve. Valtuutettuna hän vaikutti tarmokkaasti yli 20 vuotta. Kautta aikojen kaupunginvaltuutetuiksi ovat tulleet valituiksi Koivukylä-Rekolan Kokoomuksesta (Aa-Ve) Antti-Veikko Nikulaisen lisäksi Toivo (Topi) Mäkynen (myös kansanedustaja), (Juhis) Juha-Veikko Nikulainen ja Seija Puha.

Yhdistyksellämme on myös ollut vankka edustus monissa lautakunnissa ja johtokunnissa. 30 vuoden aikana luottamustehtäviin valitut jäsenet ovat aktiivisesti hoitaneet tehtävänsä ja edistäneet siten koko asuinalueemme kehittymistä. Toimintamme on ollut aktiivista koko 30-vuotiskauden. Yhdistyksemme toiminta on painottunut paikallisten asioiden eteenpäinviemiseen. Paljon on saatu aikaan. Osa tavoitteista on edelleen samoja. Kaiken perustana olevat kokoomuslaiset arvot ovat aina säilyneet muuttumattomina läpi vuosikymmenten. Kokoomuksen asema asuinalueellamme on vuosi vuodelta voimistunut.

Yhdistystoiminta uudistuu ja kehittyy. Yhdistyksen kotisivut ovat nyt toiminnassa ja palvelevat jäsenistöämme uudella tavalla. Kokoomus on mukana jatkossakin rakentamassa yhteiskuntaa ja palveluja kuntalaisille. Kokoomuksen arvot ovat kestäviä. Haluan kiittää kaikkia yhdistyksemme toiminnassa mukana olleita ja nyt olevia arvokkaasta työstänne. Lämpimät onnitteluni nyt juhlivalle 30-vuotiaalle Koivukylä-Rekolan Kokoomuksen yhdistykselle ja sen hallitukselle.

--------

YTV:n joukkoliikennesuunnitelmasta 2005-2009 - Johdanto

Nyt laadittu luonnos seudun joukkoliikennesuunnitelmasta 2005 – 2009 on tehty yhteistyössä YTV:n sekä Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunkien kanssa. Suunnitelma kattaa pääkaupunkiseudun bussi- ja junaliikenteen lukuun ottamatta Helsingin sisäistä liikennettä. Ajankohtaiseksi suunnitelman laatimisen teki pääkaupunkiseudun kaupunkien suunnittelutoimintojen yhdistäminen vuodenvaihteessa 2004 – 2005.

Suunnitelman laadinta aloitettiin päivittämällä suunnitteluohje, jossa määritellään erityyppisillä yhteysväleillä vaadittava joukkoliikenteen palvelutaso. Keskeisimmät määritetyt palvelutason osatekijät ovat liikennöintiaika, vuoroväli ja kävelyetäisyys. Suunnitelmien pohjana on käytetty suunnittelijoiden ja liikennöitsijöiden näkemyksiä nykytilanteesta, asiakaspalautteita, aikaisempia joukkoliikennesuunnitelmia ja asukas- ja työpaikkamäärien sekä tie- ja katuverkon muutostietoja. Myös matkakorttijärjestelmän keräämää tietoa hyödynnettiin. Suunnitelmia rajasi myös kuntien taloudellinen tilanne.

Joukkoliikenteen peruspalvelutasoluokitus

**** Neljän tähden laatuluokan palvelut tarjoavat henkilöauton kanssa kilpailukykyisen joukkoliikenteen palvelutason.

*** Kolmen tähden laatuluokan palvelut ovat niin hyvät, että ne mahdollistavat vielä autottoman elämäntavan.

** Kahden tähden laatuluokan palvelut tarjoavat kohtuullisen joukkoliikenteen palvelutason.

* Yhden tähden laatuluokan palvelut luovat mahdollisuuden joukkoliikenteen käyttöön.

Nykytilanne Koivukylän, Havukosken, Rekolan, Päiväkummun, Asolan ja Matarin alueilla

Tarkasteltaessa nykyistä joukkoliikenteen palvelutasoa, alueemme on lähes kauttaaltaan mainittu

**** Neljän tähden laatuluokan alueina! Vain Asolan alue on suunnitelmassa kuvattu

*** Kolmen tähden laatuluokan alueena!

Me alueella asuvat ja liikkuvat tuskin voimme olla suunnittelijoiden kanssa samaa mieltä. Syksyn 2004 kaupunkiradan käyttöönotto toi radan lähietäisyydessä asuville parannusta mm vuoroväleihin, mutta samalla junaradasta kauempana asuvien joukkoliikenneyhteydet heikkenivät. Syöttöliikennettä vähennettiin, mm Havukoskella ei ole lainkaan bussiyhteyttä Koivukylän asemalle.

Mielenkiintoiseksi suunnitelman tekee sen tavoitetilamäärittely omalla alueellamme.

Joukkoliikennesuunnitelman mukainen tavoitetila Koivukylän, Havukosken, Rekolan, Päiväkummun, Asolan ja Matarin alueilla

Suunnitelma pohjautuu toteamaan, että **** Neljän tähden laatuluokan yhteydet toteutuvat seudulla huomattavasti laajemmalla alueella kuin kaupungit mm Vantaan kaupunki tavoitemäärittelyssään edellyttävät.

Alueemme joukkoliikenteen tavoitetilaksi onkin lähes kauttaaltaan määritelty ** Kahden tähden laatuluokan palvelut tarjoavat kohtuullisen joukkoliikenteen palvelutason.

Sanamuoto: kohtuullinen, on hyvin vapaamuotoinen ja se sisältää mahdollisuuden laatutason monenlaiseen tulkintaan ja arvostukseen. Tärkeämpää on kuitenkin havaita joukkoliikenteen palvelutason laatuluokan alennus. Ja kun hyvin tiedämme, nykyinenkään joukkoliikenteen palvelutaso ei vastaa odotuksiin ja tarpeisiin. Ei ole enää mahdollista laskea palvelutasoa.

Koivukylä-Rekolan Kokoomus haluaa alueemme joukkoliikenteen vastaavan asukkaittensa tarpeita ja odotuksia. Pääkaupunkiseudun kasvava autoliikenne ja sen tuomat teiden ylläpitokustannukset, ruuhkat, ympäristönsuojelu puoltavat joukkoliikenteen käytön tuntuvaa lisäämistä. Nyt esitetyn suunnitelman henki ei puolla joukkoliikenteen käyttöä vaan suuntaa entistä enemmän yksityisautoiluun.

Myönteisenä yhdistyksemme näkee suunnitelmassa esitetyn uuden junalinjan (J-linja) perustamista. J-junalinja lisää Koivukylän aseman vuorovälejä niin, että juna liikennöi Helsinkiin arkisin päiväliikenteessä ja lauantaisin 10 min. välein. Hyvää on myös, ettei Rekolan aseman vuorovälejä ole harvennettu (arkisin 20 min.).

Uutta suunnitelmassa ja nyt jo toteutunuttakin on linjan 623 (Helsinki-Rekolanmäki) reittimuutos kulkemaan Koivukylän keskustan kautta.

Suunnitelmassa on linjan 734 (Helsingistä), U-linjan 873 (Keravalta) ja U-linjan (Hyrylästä) Etelä-Päiväkumpuun liikennöivien linjojen jatkamista Päiväkumpuun Laurintielle; katuyhteys on jo valmis.

Palvelulinjaan 14 (Korso-Koivukylä) ei ole tulossa muutoksia.

Yhteenveto

Suunnitelman suurin myönteinen osio pelkistyy uuteen J-junalinjan perustamiseen.

Muilta osin alueemme joukkoliikenteen palvelutason heikentäminen on haitta, johon ei pidä mennä. Joukkoliikennettä on kehitettävä käyttäjien tarpeiden ja odotusten mukaisesti.

On otettava huomioon alueemme asukas- ja työpaikkamäärien kasvu. Mm Ulrikanpuiston asuinalueen uudet asukkaat ja Peijaksen sairaalan laajennus / lisähenkilökunta tarvitsevat riittävät joukkoliikenneyhteydet.

Vuorovälien tiheyttä ja syöttöliikenteen toimivuutta täytyy parantaa. Katsomme kohtuuttomiksi mm ** Kahden tähden laatuluokan esittämän 60 min vuorovälin ja joukkoliikenteen päättymisen arkisin klo 23.00.

Nykyisiä Helsingistä klo 21.00 jälkeen alueellemme lähtevien bussien aikatauluja täytyy muuttaa niin, etteivät kaikki linjat lähde n 10 min. sisällä, jonka jälkeen n tunnin odotusaika.

Koivukylä-Rekolan Kokoomus seuraa joukkoliikennesuunnitelman etenemistä ja tekee yhteistyötä asiassa alueemme joukkoliikenteen parantamiseksi.
12.2.05
A.-M. Lotsari

--------

Kuva Y.E. Louhio

Järjestötoiminnan kehittämistä

Uudenmaan Kokoomus järjesti 5.3. Espoossa Yhdistysjohdon neuvottelupäivät. Kokoomuksen puoluesihteeri Harri Jaskari käsitteli Kokoomuksen strategiatyötä ja sivusi myös tulevia presidentinvaaleja. Piirin puheenjohtaja Jukka Mäkelä esitti poliittisen katsauksen ja toiminnanjohtaja Ahti Kytölä käsitteli järjestötoiminnan kehittämistä. - Yhdistyksestämme oli läsnä puheenjohtaja, sihteeri ja varapuheenjohtaja.

--------

Rekolan seurakunta 20 vuotta - Juhlakonsertti 13.2.

Kuva Y.E. Louhio

Seurakunnan juhlavuonna järjestettiin yleisölle juhlakonsertti Rekolan Pyhän Andreaan kirkossa. Korkeatasoinen konsertti käsitti monipuolisen ohjelmiston, mm. Bachia, Händeliä ja Brahmsia. Kuvassa vasemmalta konsertissa esiintyneet Sirkku-Liisa Niemi urut, Riikka Hohti viulu, Kari Tikkala piano ja Ilkka Ruskeepää käyrätorvi. - Ohjelmamaksu kannettiin Yhteisvastuu -keräykselle.
13.2.05 Y.E.L.

--------


KOIVUKYLÄ-REKOLAN KOKOOMUS RY

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2004

Yleistä

Koivukylä-Rekolan Kokoomus edistää kokoomuslaisten aatteiden ja toimintaperiaatteiden toteutumista toiminnassaan. Yhdistyksen toiminta keskittyi pääasiassa kunnallisvaalien hoitamiseen alueellaan.

Edunvalvonta

Yhdistyksen jäsenet olivat seuraavissa luottamustehtävissä:

* Seija Puha: kaupunginvaltuuston jäsen, sosiaali- ja terveyslautakunnan varapuheenjohtaja ja tarkastuslautakunnan jäsen
* Anne-Maj Lotsari: ympäristövalvontalautakunnan varajäsen ja Koivukylän aluetoimikunnan jäsen
* Mika Rautio: tuotantopalvelulautakunnan ja keskusvaalilautakunnan varajäsen ja Koivukylän aluetoimikunnan jäsen
* Alli Johansson: sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsen
* Yrjö E Louhio: Rekolan seurakuntaneuvoston jäsen ja Vantaan srk.yhtymän Yhteisen kirkkoneuvoston varajäsen
* Risto Puha: Koivukylän aluetoimikunnan varajäsen

Yhdistyksen edustajat eri luottamustehtävissä ovat toimineet alueen parhaaksi. Kaupungin tiukasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta kuntalaisille on pyritty turvaamaan peruspalvelujen saanti. Keskeinen alueellinen tavoite on ollut kehittää alueemme viihtyisäksi ja turvalliseksi. Teiden kuntoon ja tieyhteyksien parantamiseen on kiinnitetty huomiota. Meluvallien/-aitojen saantia Lahden moottoritien reunaan on viety eteenpäin. Keskustojen kehittämistä on kiirehditty. Koivukylän kehittämisen tärkeyttä on painotettu. On kiinnitetty huomiota laadukkaaseen opetukseen. Yhdistys on ollut vakavasti huolissaan koulutilojen vähentämisvimmasta Koivukylän suuralueella. Puheenjohtaja Seija Puha on pitänyt kokouksissa kunnallispoliittisen katsauksen.

Kunnallisvaalit

Yhdistys osallistui kunnallisvaaleihin osallistumalla Vantaalla Kokoomuksen tilaisuuksiin ja järjestämällä tapahtuman 9.10. EuroSparin edustalla. Yhdistyksellä oli viisi ehdokasta kunnallisvaaleissa: Alli Johansson, Anne-Maj Lotsari, Yrjö E. Louhio, Seija Puha ja Mika Rautio. Seija Puha valittiin uudelleen kaupunginvaltuustoon ja Kokoomuksen 7.:ksi varavaltuutetuksi Mika Rautio. Kokoukset

Yhdistys piti sääntömääräiset kokoukset. Seija Puha edusti yhdistystä Kokoomuksen Seinäjoen puoluekokouksessa. Aloitettiin yhteistyö naapuriyhdistysten kanssa. Käytiin teatterissa Peacokissa Linnanmäellä.

Jäsenet

Jäsentiedotteet jäsenille. Jäsenhankintaan ei ollut resursseja. Yhdistyksen kotisivujen tekeminen oli käynnistetty.

Hallitus 2004

Seija Puha, puheenjohtaja
Yrjö E. Louhio, varapuheenjohtaja
Jukka Isoaho, taloudenhoitaja
Alli Johansson, sihteeri
Kaisu Häkkinen
Anne-Maj Lotsari
Aulikki Ojala 14.09.2004 asti.
Mika Rautio

Hallitus

--------

KOIVUKYLÄ-REKOLAN KOKOOMUS RY

KIRJOITUS 4/2005 ILMESTYNEESEEN "UUSI VANTAA" -LEHTEEN

KOKOOMUSLAISTA PAIKALLISTOIMINTAA KOIVUKYLÄN PALVELUALUEELLA JO 30 VUOTTA

Koivukylä-Rekolan Kokoomus viettää kuluvana vuonna 30. juhlavuotta. Vuonna 1975 perustettiin Rekolaan Rekolan Kokoomus ry, mikä v 1984 sääntömuutosten yhteydessä muutettiin nykyiselle nimelleen Koivukylä-Rekolan Kokoomus ry:ksi. Havukoski-Koivukylän asuinalueen kasvu edellytti laajentamaan toimintaa myös Rekolan alueen ulkopuolelle. Tänä päivänä toimialueitamme ovat Rekola, Koivukylä, Havukoski, Päiväkumpu, Asola ja Matari.

Koivukylä-Rekolan alueen syntyyn ja kehittymiseen vaikutti keskeisesti Vilppulasta Vantaan maalaiskuntaan muuttanut opettaja Antti-Veikko Nikulainen. Antti-Veikko oli toiminut uutterasti alueen nuorten hyväksi mm. perustamalla partiolippukunta Rekolan Metsäveikot. Muistamme hänet myös Rekolan koulun rehtorina ja luovana musiikkimiehenä sekä taitavana sanoittajana yhtyeessä Mexican Boys. Silloisessa kunnanvaltuustossa hän edisti alueemme kehittymistä ja toimi valtuutettuna parinkymmenen vuoden ajan. Yhdistyksessämme hän oli puheenjohtajana 21 vuotta vuoteen 1994 asti. Toiminnastaan kokoomuksen ja yhteiskunnan hyväksi hänelle myönnettiin Kokoomuksen Kultainen ansiomerkki. Yhdistyksen puheenjohtajina ovat myöhemmin toimineet Juha-Veikko Nikulainen (1995 - 1997) ja Seija Puha (1998 - 2004). Nykyinen puheenjohtaja on Anne-Maj Lotsari.

Yhdistyksemme jäseniä on vuosien aikana toiminut Vantaan eri luottamustehtävissä. Haluamme tänäkin päivänä osaltamme kehittää toimialueitamme turvallisiksi ja miellyttäviksi asuinalueiksi. Työ kaupunkimme kehittämiseksi on nyt erityisen vaativaa ja haastavaa Vantaan synkän taloudellisen tilanteen johdosta. Perhepainotteisen, runsaslapsisen, sinänsä dynaamisen Vantaan kohtuuton kohtelu valtionosuuksien jaossa aiheuttaa kaupungillemme suuria taloudellisia vaikeuksia. Valtionosuusvääryys heijastuu kaupunkimme kaikkeen toimintamahdollisuuteen. Ns. vanhat, ”valmiimmat kaupungit” Turku ja Tampere hyötyvät kohtuuttomasti nykyisestä valtionosuuksien laskentaperusteista.

Paikallisyhdistysten merkitys kasvaa kaupungin taloudellisen ahdingon mukanaan tuomien palveluiden karsimistarpeiden vuoksi. Mielestämme kaupunkiamme tulee kuitenkin kehittää tasapuolisesti kaikki asuin- ja toimipaikka-alueet huomioiden. Sama vaatimus korostuu kaupungin tarjoamien palveluiden osalta. Nyt, kun kunnallisia palveluita jouduttaneen purkamaan pakottavista taloudellisista syistä, se ei saa johtaa joidenkin yksittäisten kaupunginosien kurjistumiseen. Kuntalaisille on turvattava peruspalveluiden saanti.

Huolestuneina olemme seuranneet mm Koivukylän keskustan kehitystä. Kauppapalvelut ovat kaikkoamassa, varsinaista ostos-, kauppakeskusta ei enää ole olemassa. Jäljellä on erilaisten ravintoloiden ja pubien keskittymä, joka lisää epäsosiaalista ainesta niiden lähettyvillä. Selkeä negatiivinen kierre on toimimassa parhaillaan. Suunnitelmissa oleva Koivukylän yhteispalvelupisteen lopettaminen vähentää ns. tavallisen asukkaan asiointia ostoskeskuksessa, joka taas lisää häiriköiden olomahdollisuuksia. Pelkona on, poistuuko seuraavaksi kirjasto.

Viime viikkojen aikana käydyt koulukeskustelut ovat koskettaneet myös yhdistyksemme toimialueita. On ymmärrettävää, että oppilasmäärien lasku tietyillä alueilla edellyttää myös koulujen yhdistämisiä, jopa lakkautuksia. Yhdistyksemme mielestä koulukeskustelua on käytävä tulevaisuuden ehdoin. Huomioiko nyt tehdyt oppilaslaskelmat mm Ulrikanpuiston asuntoalueen valmistumisen tai tulevan Leinelän alueen lapset? Selvää on myös, että alueemme lukion tilapäinen siirto Korsoon, joka nyt on jäämässä lopulliseksi, oli alueen tappio. Menetystä lisää se, ettei alueella ole muutenkaan keski- tai muita jatko-opintomahdollisuuksia. Koulu- ja oppilaitossuunnittelua tulee tehdä pitkäjänteisesti ja harkiten. Koulumaailmaan on vaikeaa yhdistää panos/tuotos-ajattelua, siellä toimivat muut kauaskantoiset todella arvokkaat tavoitteet.

Koulujen yhdistämiset johtavat auttamatta luokkakokojen suurenemiseen. Esitämme huolestuneisuutemme tämän kehityksen johdosta. Luokat, joihin on integroitu monia eri kansallisuuksia edustavia oppilaita, kärsivät oppilasmäärien kasvusta. Se työ, jota opettajat ovat tähän mennessä maahanmuuttajalapsien kanssa tehneet, on ollut laadukasta ja kaikkien lasten kasvua ja kehitystä tukevaa. Näemme lapsiin ja nuoriin kohdistetut heidän kehitystään tukevat toimet tärkeäksi sijoitukseksi tulevaisuuteen. Koulutus ja sivistys ovat suomalaisen kulttuurin perusta. Siihen on panostettava.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden kustannukset ovat lähes 57 % Vantaan kaupungin menoista. Kustannukset aiheutuvat suurelta osin peruspalveluista, jotka ovat jokaisen kaupunkilaisen oikeus. Kun kaupungin taloudellinen ahdinko vaatii kuitenkin jokaisen hallintoalan kustannusten tarkastelua, on syytä paneutua sosiaali- ja terveyspalveluiden hallintorakenteiden toimivuuteen, työskentelytapojen kehittämiseen, nykytekniikan hyödyntämiseen. Uskomme, että tämänkaltainen toimintojen tarkastelu ja kehittäminen tuo säästöjä niin, että leikkaukset eivät kohdistu pitkäaikaissairaisiin, seniorikansalaisiin tai heihin, jotka nyt tarvitsevat tukeamme jokapäiväisessä elämässään. Yhteiskunnan, kaupungin tulee kannustaa jokaista kansalaista omaehtoiseen ja itsenäiseen selviytymiseen. Aina tämä itsenäinen selviytyminen ei ole mahdollista, silloin kaupungin palveluiden täytyy tulla vastaan ja auttaa. Se on moraalinen velvollisuutemme.

Yhdistyksemme toimialueet ovat omaleimaisia, viehättäviä asuinalueita. Rekolaan, Päiväkumpuun, Matariin on rakennettu uusia omakoti- ja pientaloja. Havukoski ja Koivukylä ovat taas lähellä luontoa sijaitsevia suuren asukasmäärän kerros- ja pientaloalueita, joille on mm paremmat julkiset liikenneyhteydet. Sijaitsemme keskeisellä paikalla lähellä Helsinkiä, Helsinki-Vantaan lentoasemaa – vieressämme on Lahdenväylä ja lähellä Tuusulantie. Alueellamme on kaikki tulevaisuuden mahdollisuudet. Näitä mahdollisuuksia yhdistyksemme haluaa olla kehittämässä.

Tule mukaan toimintaamme, lähde kehittämään asuinaluettasi yhdessä muiden kokoomuslaisesti ajattelevien yhdistyksemme jäsenten kanssa. Tavoittaaksemme paremmin yhdistyksemme jäsenet sekä kaikki toimialueemme asukkaat, olemme avanneet yhdistyksellemme kotisivut www.koivrek-kokoomus.net. Käythän sivuillamme, sieltä löydät yhteystietomme ja ajankohtaista asiaa Vantaalta. Kokoomuksen v 2004 valtakunnallinen kunnallisvaalimenestys oli menestys myös täällä Vantaalla ja myös meidän toimialueellamme. Meitä kokoomuslaisesti ajattelevia on täällä paljon ja siksi haluamme vastata työllämme asuinalueittemme hyväksi vaaleissa Kokoomukselle antamaanne tukeen.

Tänä 30 v-juhlavuotena keskitymme nöyrästi työhömme Vantaan ja asuinalueittemme hyväksi unohtamatta sitä panosta, jota perustajajäsenemme ja vaikuttajajäsenemme menneinä vuosina ovat tehneet Koivukylä - Rekolan Kokoomus ry:n ja toimialueittemme hyväksi. Heidän työnsä antaa meille arvokkaan arvopohjan ja siitä on hyvä jatkaa.

Anne-Maj Lotsari
Seija Puha

--------

Seija Puhan valtuustopuhe 21.3.2005 Vantaan asuntostrategiasta

KATSAUS VANTAAN ASUNTOSTRATEGIAAN - KOIVUKYLÄN RÄNSISTYMINEN JA ALASAJO LOPETETTAVA

Vantaan kaupunginvaltuusto hyväksyy tänään asuntostrategian vuosille 2005-2012.

Asuntostrategian mukaan rakentamisen painopisteet ovat radanvarressa. Uusien asuinalueiden ympäristö rakennetaan mahdollisimman valmiiksi ennen asukkaiden muuttoa. Mielestäni asuinalueita tulee kehittää siten, että myös vanhat omakotialueet kehittyvät, saavat palvelunsa ja tulevat viihtyisiksi. Monissa vanhoilla asuinalueilla mm. 60- ja 70-luvulla tehtyjä teitä ei ole kunnolla perustettu ja monet ovat vailla tarvitsemiaan jalankulku- ja pyöräteitä. Rekolan keskusta-alue kaipaa uusiutumista, Koivukylän ostoskeskuksesta, asemanympäristöstä puhumattakaan. Se on merkitty suunnitelmissa keskeiseksi radanvarren aluekeskukseksi. Sen sijainti pääradan vieressä luulisi innostavan myös uusia yrittäjiä alueelle. Alue on nyt päässyt ränsistymään, kun ko. liikekeskukseen on kasaantunut aivan liian yksipuolisesti kapakoita. Nykyinen yleisilme ei houkuttele. Alueen imago tarvitsee tuntuvaa kohennusta. Palvelurakentamisessa Koivukylä tulee nostaa parempaan asemaan ja kaupungin tulee omilla linjauksillaan ja päätöksillään edistää asemanseudun keittymistä. Tulevista hankkeista Marja-Vantaa uusine asuinalueineen on tervetullut lisä Keski-Vantaan kehittymiselle ja joukkoliikenneyhteyksien parantumisena lentokentälle reuna-alueilta ja pääkaupunkiseudulta.

Valtion vinoutunut rahanjakopolitiikka on johtanut Vantaan tiukkaan talouskuuriin. Väärin jyvitetyistä valtionosuuksista Vantaa saa vähemmän valtionapua, kuin esim. samankokoiset kaupungit Tampere ja Turku. Ero on 100 M€. Nuoren Vantaan ikärakenne on lapsivoittoinen, josta valtio rokottaa tulomenetyksinä. Toisaalta Vantaa on kunnista lähivuosina voimakkaimmin ikääntyvä kaupunki. Logistisen asemansa vuoksi lentokenttäkaupunkina Vantaa on myös monikulttuurinen ja kansainvälinen, kehittyvä kaupunki. Tätä vasten Vantaan asuntostrategialla ja asuntopoliittisilla linjauksilla on ratkaiseva merkitys Vantaan tulevaisuuteen. Vantaalla hyvin hoidettu, onnistunut elinkeinopolitiikka synnyttää vuosittain tuhansia uusia työpaikkoja vuodessa. Vantaalle hakeutuvat työntekijät tarvitsevat asuntoja. Heidän tarpeensa tulee ohjelmassa huomioida.

Asuntopoliittisilla linjauksilla tulee tähdätä entistä enemmän veropohjan laajentumiseen. Tarvitaan lisää tasokasta pientalorakentamista. Pidän hyvänä sitä, että strateginen painopiste on pientalorakentamisessa. Pientalorakentamisen osuuden kasvattaminen 40 %:sta 50 %:iin on perusteltua. Vantaa tarvitsee monipuolista asuntotuotantoa. Tarvitaan myös omistuspohjaisia kerrostaloasuntoja. Yksilöllinen perheen kulloinenkin tilanne edellyttää monimuotoista asuntorakentamista. Opiskelijat sekä kasvava että monenlainen yksineläjien lisääntyvä joukko tarvitsevat myös pieniä asuntoja myös vuokra-asuntoja. Kaikkien vuokra-asuntojen ei tarvitse olla kaupungin eli VAV:n toteuttamaa, vaan tarvitaan eri rakennuttajien toimesta laajempia vuokra-asuntomarkkinoita. VAV:n vuokra-asunnoissa on ylitarjontaa. On vältettävä VAV:n vuokra asuntojen rakentamista ns. varastoon ilman perusteltua tarvetta. Tarve asuntojen peruskorjaukseen on tässä tilanteessa oikeasuuntaista politiikkaa.

Asuntostrategian tavoitteet ovat pääosin oikeasuuntaisia. Niillä voidaan turvata monipuolinen asuminen ja asuntotuotanto Vantaalle. Palvelurakentamisessa ja palvelujen järjestämisessä tulee lisätä seutuyhteistyötä.

Arvoisa puheenjohtaja ja hyvät valtuutetut, vielä lopuksi. Haluan kiinnittää teidän huomion siihen, erityisryhmien asumistarpeet tulee vielä perusteellisemmin selvittää ja linkittää meneillään olevaan palveluverkkoselvityksiin. Samalla kun Vantaa tarvitsee hyviä veronmaksajia, Vantaan tulee huolehtia erityisryhmien tarpeen mukaisesta asunto- ja palvelurakentamisesta. On tärkeää kantaa vastuu vanhuksistamme, vammaisista ja psykiatrian sekä mielenterveysongelmaisten tarpeista. Laitosrakentamisen ohella painopiste tulee suunnata avohuollon tukitoimiin. Tarvitaan yhä suurempaa joustavuutta palvelujen tuottamisessa. Päihdeongelmaisten hoito tulee painottua ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin. Ennaltaehkäisy edellyttää laaja-alaista keskustelua ja asiallisen informaation lisäämistä jo kouluikäisille. Ongelmahan on yhä nuorempien alkoholin ja huumeiden sekakäyttö. Kasvatusvastuu on ensisijassa kodin, vanhempien. Koulu tukee vanhempien kasvatustyötä opetuksellaan. Sijaishuollon tukitoimenpiteet laitosratkaisuina ovat avohuoltoa kalliimpia. Hyvät valtuutetut, siksi varhaisella puuttumisella lasten ja nuorten kasvuedellytyksiä tulee parantaa.

Seija Puha
kaupunginvaltuutettu
Veijontie 12, 01420 Vantaa
spuha@suomi24.fi
040 570 3839

Paikallistapahtuma joulukuussa 2004:


Kuva Y.E. Louhio

Koivukylän, Havukosken, Rekolan ja Päiväkummun kaupunginosien alueella on melko kattava vähittäiskauppatarjonta. Viime joulukuussa tämä kauppavalikoima sai uuden hienon täydennyksen Päiväkummun Valintatalon muodossa.

Rekolassa on K-Market ja Ruokavarasto, jossa toimii asiamiesposti. Koivukylässä on SparMarket, Alepa ja Nesteen asemalla Quick ja Havukoskella Valintatalo. Asolanväylän vieressä on Eurospar ja Cassa. Nyt tämä palveluverkko on viime vuoden lopussa täydentynyt upouudella Valintatalon myymälällä, mikä avattiin Päiväkummussa viime vuoden joulukuussa.

Kyseisellä liikepaikalla on pitkähkö historia. Alun perin siinä toimi pitkään Elannon päivittäistavaramyymälä ainakin 1940 -luvulta. Liike toimitti kyllä myös tilauksesta esim. rakennustarvikkeita. Valintataloa edeltänyt liike oli Siwa, mikä kuntonsa puolesta oli pitkään uudistamisen tarpeessa. Elannnon yhdistyminen HOK:iin viivästytti myös kaikkia myymäläkohtaisia uudistamispäätöksiä.

Uuden Valintatalon avajaiset 15. ja 16. joulukuuta olivat erinomainen menestys sekä tunnelman että myynnin osalta. Tradekan edustajat, myymälähenkilökunta ja keskusliikkeen edustajat, saivat erityisen myönteistä palautetta asiakkailta jopa halauksina (!), mutta myös tärkeässä asiassa eli myyntituloksessa.

Avajaistilaisuudessa Päiväkummun Omakotiyhdistystä ja sen delegaatiota kiiteltiin aktiivisesta vaikuttamisesta uuden myymälän aikaansaamisessa. Myös Kokoomusyhdistyksemme edustajat toivat tervehdyksensä uudelle myymälälle. Aikaisempaan verrattuna myymälän valikoima on ratkaisevasti monipuolistunut ja uuden konseptin mukainen myymäläsisustus takaa viihtyisyyden. Myymälässä käy myös kauempaa tulevia ohi ajavia, esim. nikinmäkeläisiä.

Asukkaiden kannalta toimiva lähimyymäläverkko ja sen toimintaedellytysten tukeminen onkin tärkeää. Lähikaupat ovat hyvin monille kotiäideille, lapsiperheille ja myös seniorikansalaisille ainoa tapa kohtuullisella vaivalla suorittaa päivittäistavaraostokset. Suurilla marketeilla, Jumbolla jne., on oma vakiintunut asemansa, mutta monelle ostaminen on esim. liikkumisen kannalta yksinkertaisempaa ja edullisempaakin lähimyymälässä. Myös täydennysostot ovat tärkeitä lähimyymälöiden kannattavuudelle. Valintatalossa on myös hyvin suosittu paistopiste: tuoretta leivottua saa parin tunnin välein.
5.2.05
Y.E.L.

© Koivukylä-Rekolan Kokoomus ry

 


(Ex-tapahtumat sivuilla olleet tekstit nyt täällä arkiston lopussa)

Yhdistyksen sivut avattiin netissä 4.2.2005

Sivumme ovat nyt netissä eikä tarvitse varmaankaan todeta aikataulutuksen osalta että"vihdoin". Yhdistyksen luonnolliset toimintakuviot huomioiden toimimme mielestämme palveluhenkisen nopeasti.

Varsinainen päätös sivujen teon toimeksiannosta tehtiin hallituksen kokouksessa 12.1.2005 ja sivut saatiin valmiiksi ja koeversion jälkeen nettiin 4.2.2005 n. klo 20.00.

Jonkin verran täydennystä tulee vielä alkuvaiheessa, kunnes kaikki alkaa rullata tavanomaisten päivitysten puitteissa.

Olet tervetullut käymään sivuillamme katsomassa ajankohtaisia asioita, tapahtumia ja kalenteria sekä tutustumaan muutenkin tarjottavaan infoon.

Vieraskirjaan voit kirjoittaa mielipiteitäsi, ideoitasi ja toivomuksiasi koskien lähinnä paikallisia ja Vantaan asioita, mutta myös laajemmalti eri elämänalueita käsittelevät aiheet ovat tervetulleita.

Mielipidetiedustelu jäsenille tai Kokoomuksesta kiinnostuneille

Tavoitteemme on, että yhdistyksemme toiminta vastaa mahdollisimman hyvin jäsenkuntamme ja tulevien jäseniemme tarpeita. Alla muutamia kehittämistyöhömme liittyviä kysymyksiä, joihin toivomme vastauksiasi. Lämmin kiitos vastauksestasi!

Toivoisin
· lisää avoimia kokouksia jäsenille
· asiantuntija-alustuksia ajankohtaisista Vantaan asioista
· asiantuntija-alustuksia ajankohtaisista valtakunnanpoliittisista kysymyksistä
· yhteisiä tutustumiskäyntejä: mihin?
· haluaisin, että yhdistyksemme toimintaa kehitetään seuraavasti: (omin sanoin)

Jos joku näistä muutamista kehittämisajatuksista tuntuisi sinua kiinnostavalta ja tärkeältä lähettäisitkö ystävällisesti sähköpostilla mielipiteesi

Anne-maj.lotsari@pp.inet.fi.

Kiitos!